Lapin kaskukirja kuuluu monen kesälukemistoon

Valtakunnallisesti Suomalaisen kirjakaupan myyntitilastojen kärkipaikkoja hallitsevat ulkomaalaiset tekijät, mutta pohjoisessa myy hyvin lappilaista huumoria tarjoava teos.

Suomalainen kirjakauppa
Kasa Lapin kaskukirjoja
Kati Siponmaa / Yle

Kemin ja Tornion myymälöiden vastaava Jaana Metsänen esittelee tyytyväisenä yhtä liikkeiden myyntimenestystä: sen tekijät ovat rovaniemeläiset Mauno Kylli ja Markku Torkko.

Kyllin ja Torkon puolitoista vuotta kestänyt lappilaiskaskujen kerääminen päätyi yksiin kansiin viime jouluna ja siitä lähtien sillä on riittänyt kysyntää.

Tämä on nyt ollut reilu puoli vuotta yksi meidän myydyimmistä kirjoista.

Jaana Metsänen

- Tämä on nyt ollut reilu puoli vuotta yksi meidän myydyimmistä kirjoista. Ihmiset tuntuvat pitävän tämmösistä hauskoista tarinoista, Metsänen sanoo.

Huumorin lisäksi myy jännitys

Merilappilaisten ostoskoreihin päätyy samoja teoksia kuin muuallakin Suomessa ja mieluiten helposti mukaan otettavana mallina.

- Pokkareita menee eniten ja niissä juuri dekkareita. Jo Nesbön_ Poliisi _on ollut heinäkuun kanta-asiakastarjouksena ja sen takia se on "top kympin" ykkösenä tällä hetkellä, Metsänen kertoo.

Hänen mukaansa kotimaisetkin tekijät hätyyttelevät kärkisijoja. Esimerkiksi Reijo Mäen uutuus on viiden myydyimmän joukossa.