Prinssi William: Emme voisi olla onnellisempia

Walesin Prinssi Charles kertoi erillisessä lausunnossaan odottavansa innolla näkevänsä prinssi Williamin ja hänen puolisonsa Catherinen vauvan lähitulevaisuudessa.

Britannian kuninkaallisen perheen perimysjärjestys.

Cambridgen herttua, prinssi William ilmoitti maanantai-iltana, että hän ja hänen puolisonsa Catherine eivät voisi olla onnellisempia poikavauvansa syntymästä.

Cambridgen herttuatar Catherine synnytti pojan Lontoon keskustassa sijaitsevassa St. Maryn sairaalassa maanantaina kello 16.24 paikallista aikaa. Herttuapari viettää yön sairaalassa.

Kensingtonin palatsin mukaan prinssi William oli läsnä poikansa synnytyksessä. Uusi kruununperijä tunnetaan nimellä Cambridgen prinssi, kertoo BBC.

Kuningatar Elisabet ja hänen puolisonsa prinssi Philip, Walesin prinssi Charles ja hänen puolisonsa Cornwallin herttuatar, tuoreen vauvan setä prinssi Harry ja molempien perheet ovat ilahtuneita uutisista, hovi tiedotti.

Walesin prinssi Charles kertoi erillisessä lausunnossaan, että hän ja Cornwallin herttuatar Camilla ovat ikionnellisia Charlesin ensimmäinen lapsenlapsen syntymästä.

- Tämä on erityinen hetki Williamille ja Catherinelle, ja me olemme innoissamme heidän puolestaan heidän poikavauvansa syntymästä, prinssi Charles lisäsi.

- Isovanhemmuus on suuri asia kenen tahansa elämässä, kuten lukemattomat kiltit ihmiset ovat minulle kertoneet viime kuukausina. Olen valtavan ylpeä ja onnellinen saadessani olla isoisä ensimmäistä kertaa. Odotamme innolla näkevämme vauvan lähitulevaisuudessa, Charles kertoi.

Yhdysvaltain presidenttipari onnitteli ensimmäisten joukossa

Britannian pääministeri David Cameron onnitteli vauvan vanhempia virka-asuntonsa Downing Streetin 10:n edustalla.

- Tämä on tärkeä hetki maamme historiassa, mutta luulen, että ennen kaikkea tämä on ihana hetki rakastavalle ja sydämelliselle parille, joka on saanut poikavauvan, Cameron sanoi.

Britannian kansa juhlii onnellisen parin kanssa, Cameron viestitti puheessaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa Michelle Obama olivat ensimmäisten joukossa onnittelemassa tuoreita vanhempia. Presidenttipari onnitteli Cambridgen herttuaparia riemukkaasta tapahtumasta.

- Me toivotamme heille kaikkea sitä onnea ja siunausta, mitä vanhemmuus tuo tullessaan, presidenttipari kertoi lausunnossaan.

Australian pääministeri Kevin Rudd kutsui Britannian tulevan kruununperijän syntymää iloiseksi päiväksi kaikille kansainyhteisön maille. Ruddin mukaan prinssi Williamilla on erityinen paikka australialaisten sydämissä.

- Me jaamme kuningasperheen ilon ja erityisesti prinssi Charlesin ilon hänen ensimmäisen lapsenlapsensa syntymästä ja kuningatar Elisabet II:n ilon hänen lapsenlapsenlapsensa syntymästä, Rudd kertoi.