Hyppää sisältöön

Wali Hashi, Roman Schatz, Juha Vuorinen ja suomalainen viinan juonti

Kommentaattoreiden mukaan ongelmana ei ole itse viina, vaan suomalainen estyneisyys, jota viinalla puretaan.

Vieraina toimittaja Roman Schatz, kirjailija Juha Vuorinen ja toimittaja Wali Hashi.
Alkoholin käyttöön on vaikea olla törmäämättä Suomessa. Toimittaja Wali Hashi, toimittaja Roman Schatz ja Juoppohullun päiväkirjat kirjoittanut Juha Vuorinen pähkäilevät miksi Suomessa kännäilyä pidetään hienona asiana ja kuinka suuri sosiaalinen paine on juoda.

Freelance-toimittaja Wali Hashin maahanmuuttajan näkökulmasta kirjoittama kolumni suomalaisesta juomisesta poiki viikonlopun aikana runsaasti kommentteja.

Hashi ihmetteli, miksi esimerkiksi perhekuulumiset tai poliittiset kannat ovat henkilökohtaisia asioita, mutta kännisekoiluilla rehvastellaan. Itse alkoholiongelmasta ei sen sijaan saa puhua.

Keskustelua jatkoivat Aamu-tv:ssä Hashin lisäksi saksalaistaustainen toimittaja Roman Schatz sekä Juoppohullun päiväkirjasta tunnettu kirjailija Juha Vuorinen.

Suomalaiset eivät ole viinan kulutuksessa mikään eurooppalainen tilastopiikki. Silti juomatavoissa on eroja. Kommentaattoreiden mukaan Suomessa juodaan, jotta päästäisiin eroon estoista.

Hashi muistelee, kuinka aiemmassa työpaikassa työtoverit tulivat ensi kertaa kysymään hänen taustoistaan ja perheestään vasta firman pikkujouluissa, hieman humalassa.

Alkoholin suurkäytöllä on määrälliset rajansa, mutta muitakin rajoja on.

- Jokainen joka juo humaltuakseen on alkoholisti, linjaa Juha Vuorinen.