1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kuninkaalliset

Kuninkaallinen vauva pani The Sunin vaihtamaan nimeään ja sotilaat soittamaan Cliff Richardia

The Sun muuttui yhden päivän ajaksi The Soniksi. Oman onnitteluvideonsa ovat julkaisseet niin prinssi Williamin työtoverit, laivaston sotilaat kuin Miss Piggy ja Kermitkin.

Suihkulähde
The Sun muuttui yhden päivän ajaksi The Soniksi. Oman onnitteluvideonsa ovat julkaisseet niin prinssi Williamin työtoverit, laivaston sotilaat kuin Miss Piggy ja Kermitkin.

Prinssi Williamin ja Cambridgen herttuattaren Catherinen saama vauva on pannut koko Britannian sekaisin. Kuninkaallisen poikavauvan syntymä on huomioitu monenlaisilla eleillä.

Heti vauvauutisen julkaisun jälkeen Lontoon keskustassa olevan BT Towerin yläosa muuttui siniseksi ja siinä alkoi kiertää teksti It's a boy (Se on poika). Thamesjoen rannassa oleva London Eye -maailmanpyörä pantiin puolestaan hehkumaan Britannian lipun väreissä. Myös Trafalgar Square -aukion suihkulähteet muuttivat värinsä siniseksi.

Herttuatar Catherinen vanhempien kotikylän Buckleburyn pubi pystytti heti maanantai-iltana pihalleen kyltin, jossa kerrottiin pojan syntymästä.

Britannian luetuin lehti The Sun innostui vauvasta niin paljon, että se vaihtoi ensimmäistä kertaa nimeään. Lehti on tänään tiistaina myynnissä nimellä The Son (poika).

Muppetit julkaisivat videon

Tuoreet vanhemmat ovat saaneet lukuisia onnitteluvideoita. Oman videonsa ovat julkaisseet muun muassa pelastushelikopterilentäjänä työskentelevän prinssi Williamin työtoverit, boy-sanan lentotukialuksen kannelle muodostaneet laivaston sotilaat ja Muppet Shown -hahmot.

- Tämä saa itse kunkin haluamaan oman kuninkaallisen vauvan, Miss Piggy sanoo Kermitille vihjailevasti onnitteluvideolla.

Kermit ei kuitenkaan ole asiasta yhtään innostunut.

- Sinä se osaat tappaa kauniin hetken, suuttunut Miss Piggy puuskahtaa videon lopuksi ja karjahtaa sitten onnittelut tuoreille vanhemmille.

Vauvauutinen huomioitiin myös Buckinghamin palatsin vahdinvaihdossa, jossa sotilassoittokunta soitti Cliff Richardin Euroviisuissa vuonna 1968 esittämän laulun Congratulations (onnittelut).

Supermarket maalautti parkkiruudun

Walesin Angleseyssa, jossa prinssi William ja herttuatar Catherine ovat asuneet prinssin työn vuoksi, paikallinen supermarket on maalauttanut pysäköintialueellen oman parkkiruudun tuoreelle vauvaperheelle.

BBC:n saippuaooppera Eastenders huomioi vauvan syntymän tiistai-iltana lähetettävässä jaksossaan. Jaksoon on lisätty maanantai-iltana pikaisesti kuvattu kohtaus, jossa kaksi sarjan hahmoa keskustelee prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vauvan syntymästä.

Noin 7,1 miljoonaa kilpailevan saippuaoopperan Coronation Streetin katsojaa kuuli vauvauutisen maanantai-iltana tuoreeltaan, kun siitä kerrottiin suosikkisarjan mainoskatkolla.