Kiireinen kesä yllätti uudet Manamansalon Portin yrittäjät

Manamansalon Portti avattiin uusien yrittäjien voimin loppukeväästä. Suosiollinen sää ja tapahtumat ovat imeneet saaren ihmisiä täyteen ja jättäneet yrittäjäpariskunnan yöunet välillä kolmeen tuntiin.

Manamansalo, Vaala
Näkymä Oulujärvelle Manamansalon Teeriniemestä.
Näkymä Oulujärvelle Manamansalosta.Antti Kettumäki / Yle

Ari ja Tiina Ala-Opas ovat yrittäjinä ja muutaman työntekijän avustuksella huhkineet kesän ajan muun muassa kyläkaupan, ravintolan ja leirintäalueen pyörittämisessä pitkiä päiviä. Matkailijoita on Manamansalon saarella riittänyt eikä loppukesä näytä hiljenemisen hetkiä ainakaan lähiviikkoina.

- Paikallisia, karavaanareita, mökkiläisiä ja muita matkailijoita on riittänyt paljon ja se on tehnytkin tästä hommasta kivaa, sanoo Tiina Ala-Opas.

Pelkästään regatta veti noi 3000 ihmistä päiväksi tänne

Tiina Ala-Opas

Eniten väkeä on ollut tapahtumaviikonloppuina eli kesän avauksessa, juhannuksena ja laivatapahtuma Oulujärvi regatan aikaan.

- Pelkästään regatta veti noi 3000 ihmistä päiväksi tänne.

Polttoainetta ja virikkeitä oltava

Vaikka perustoiminta pyörii hyvin, niin alueella on muutakin kuin vain peruspalvelut.

-

Manamansalon Portin yrittäjät Tiina ja Ari Ala-Opas
Manamansalon Portin yrittäjät Tiina ja Ari Ala-OpasAntti Kettumäki / Yle

Esimerkiksi kesän avausviikonloppuna meillä oli myynissä myös kukkia ja maaleja. Toiminnan pyörittämisen kannalta on hyvä, että keksii jotain muutakin. Regattan aikana meillä oli myös vanhoja Zetor- traktoreita täällä nähtävillä, jatkaa Tiina Ala-Opas.

Veneilijät kiittelevät uutta myyntipaikkaa.

- Veneet voi tankata suoraan satamassa, ja veneasiakkaiden määrä on ollut kovassa kasvussa, kertoo Ari Ala-Opas.

Toimintaa läpi talven

Manamansalo on kesäsesongin jälkeen hiljaisempi paikka. Valtaosa saaren mökeistä on vain kesäkäytössä ja raitilla näkee talvella lähinnä vakituisia asukkaita. Silti peruskauppatoiminta pyörii lähes normaalisti.

- Talvella liikkuu paljon moottorikelkkailijoita ja siihen tarkoittettuja uriakin on paljon. Yksi ura kulkee pihan läpi, joten polttoainetta tarvitaan.

Talvella alueella liikkuu myös pilkkijöitä.

- Syksyllä pidetään vähän lomaa ja mietitään taas uusia houkutuksia, pariskunta lupaa.