Huvipuisto ei pärjää retroilulla

Huvipuistojen menestys vaatii puistoilta jatkuvaa uudistumista. Puuhamaassa Janakkalan Tervakoskella on meneillään jo 30. kesä. Keskustelupalstoilla Puuhamaa on saanut kritiikkiä siitä, että se tarjoaa joka vuosi samat laitteet ja palvelut, mutta entistä kuluneempina.

ilmiöt
Puuhamaan kapearaiteinen juna.
Timo Leponiemi / Yle

Puuhamaa siirtyi kuusi vuotta sitten espanjalaisomistukseen ja siellä kesti useampi vuosi mieltää, että Puuhamaan asiakkaat ovat suomalaisia perheitä, jotka käyvät Puuhamaassa jopa vuodesta toiseen. Siksi tarvitaan uudistumista. Kun sitä ei liiemmin tapahtunut, alkoi myös kritiikki keskustelupalstoilla lisääntyä.

Vaikka vanhassa vara olisikin parempi, pelkästään retropuistoksi Puuhamaa ei halua jäädä kertoo puistonjohtaja Ilkka Vaskio .

- Siisteyden osalta tilanne on saatu huomattavasti paremmaksi ja nyt ollaan viime vuosina saatu laajennusta vesipuiston puolelle. Sinne on saatu muutama oikeinkin kiva iso vesiliukumäki. Nyt olen alettu huoltoon ja kiinteistöjen ja kaikkien asioiden kunnossapitoon kiinnittää enemmän huomiota.

Tyytyväisyyden säilyminen ei ole itsestään selvyys, vaan se vaatii työtä, myöntää Puuhamaan puistonjohtaja Ilkka Vaskio.

- Puuhamaan imago on ollut kohtuullisen hyvä ja toivottavasti se kantaa myös jatkossakin, mutta kyllä puistolle on investoinnit ja laitehankinnat elintärkeitä.