Uutuusohjelmaa kuvaava Arman Alizad: "Sain kaksi konetuliaseen piippua naamaani"

Suoran linjan keskustelijat saivat kysyä media-alan ja tyylin monitaiturilta mitä tahansa avoimessa nettihaastattelussa.

viihde
Juontaja Arman Alizad miesjoukon keskellä.
Uudessa sarjassaan Arman Alizad muuttaa yhteisöön, heimoon tai ympäristöön, jossa ihmiset elävät täysin länsimaisen kulttuurin ulkopuolella.

Juontaja, vaatturimestari, sosiaalisen median tähti. Arman Alizad on mukana monessa, ja sen huomasi myös kysymyksistä, joita yleisö pääsi esittämään hänelle Suoran linjan avoimessa nettihaastattelussa tiistai-aamuna. Arman sai kertoa näkemyksiään ja kokemuksiaan muun muassa uskonnosta, internetistä ja kamppailulajeista. Myös miehen vanha skeittausharrastus ja muotivinkit kiinnostivat lukijoita. Yksi keskustelija tiedusteli jopa Armanin lempipäihdettä.

  • Elämä, vastasi Arman ytimekkäästi.
Iranissa syntynyt ja aikoinaan Yhdysvaltojen kautta Suomeen päätynyt Arman tunnetaan tällä hetkellä ehkä parhaiten Kill Arman -tv-ohjelmastaan, jota on levitetty myös ulkomailla. Armanin seuraava ohjelma _Arman ja viimeinen ristiretki _käynnistyy Suomessa syksyllä. Sarjassa Arman matkaa eri puolille maailmaa länsimaisen kulttuurin ulkopuolella eläviin yhteisöihin ja yrittää voittaa heidän luottamuksensa. Sarjaa kuvatessaan Arman kertoi joutuneensa myös vakaviin vaaratilanteisiin. Pelottavin hetki oli favelassa Brasiliassa.

- Poliisin erikoisyksikkö rynnäköi sinne tokavikana iltana ja sain kaksi konetuliaseen piippua naamaani siksi aikaa kun minut tutkittiin. Nämä ovat poliiseja, jotka ampuvat ensin, kysyvät sitten jos edes kysyvät, Arman sanoi.

Sarjassa Arman tapaa ihmisiä, jotka elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Kurjuuden todistaminen oli raskasta juontajallekin.

  • Ei saa näyttää omia surullisia tunteita, koska se vaan muistuttaa heitä siitä kuinka huonosti asiat ovat. Pitää vaan purra hammasta ja pitää pää kasassa. Vaikeata se on, sen myönnän. Joka reissun jälkeen oon tosi rikki, juontaja kirjoitti haastattelussa.

Onko mitään, mille ei saisi nauraa?

Tv-ohjelman lisäksi Arman on näkyvä hahmo sosiaalisessa mediassa. Provosoivaa ja erittäin mustaakin huumoria viljelevällä Armanilla on Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) ja Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) molemmissa yli 20 000 seuraajaa ja tykkääjää. Kesäkuussa hänet palkittiin vuoden someviihdyttäjänä Some Awards -gaalassa. Jotkut ovat myös loukkaantuneet Armanin tavasta vitsailla lähes minkä tahansa asian kustannuksella.

  • Joillain ihmisillä on paha olo ja paha olla, jotkut ovat yksinäisiä, toiset kateellisia. Osa on surullisia. Osa ihmisistä on ihan oikeasti melko tyhmiä ja yksinkertaisia. Nuo asiat purkautuu erilaisiin pahastumisiin ja loukkaantumisiin, Arman kuittasi asian.
Nettihaastattelussa Arman paljasti myös olevansa ujo romantikko ja kertoi toivovansa maailman uudelleenkäynnistämistä, koska "liian moni asia on keturallaan". Uskontoihin Arman suhtautuu erittäin kriittisesti.
  • Ihminen ei tarvitse uskonnollista dogmaa jotta osaa ajatella moraalisesti tai eettisesti. Uskonnot on tehneet paljon hyvää, mutta niillä on myös varjopuoli. Olen kylläkin erittäin hengellinen. Sen verran voin sanoa uskovani, että uskon energiaan ja universumia kasassa pitävään voimaan, joka pitää huolen sen kaaoksesta ja tasapainosta.Uskossa ei ole mitään pahaa, se on vain tiedon puutetta. Uskonnolliset dogmat ovat eri asia.
Armanilta tiedusteltiin myös, mikä on hänen mielestään suurin epäkohta maailmassa.
  • Itsekkyys ja ahneus. Sekä maailmalla, että Suomessa, Arman vastasi.
Nettihaastattelussa esitettiin lähes 100 kysymystä. Arman vastasi niistä useimpiin. Voit lukea kaikki kysymykset ja vastaukset tästä!