1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Kuningatar vieraili pikkuprinssiä tapaamassa

Kuningatar Elisabet tapasi pikaisesti pojanpojanpoikansa Kensingtonin palatsissa. Puoliso prinssi Phillip ei ollut mukana, sillä hän toipuu yhä vatsaleikkauksestaan.

Kuva: Lehtikuva / AFP

Englannin kuningatar Elisabet on käynyt vierailulla Kensingtonin palatsissa tapaamassa pojanpojanpoikaansa. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoinen, kruununperimysjärjestyksessä kolmantena oleva Cambridgen prinssi syntyi maanantaina ja pääsi sairaalasta kotiin tiistaina.

Kuningatar vierailli palatsissa puolen tunnin ajan. Puoliso prinssi Phillip ei ollut mukana, sillä hän toipuu yhä vatsaleikkauksestaan. Kuningattaren on määrä lähteä kesälomalleen Balmoraliin Skotlantiin perjantaina.

Pikkuprinssin nimi on vielä harkinnassa. Vedonlyöjien suosikki on George, joka on ollut kuuden aiemman kuninkaan nimi. Seuraavaksi suosituimmat arvaukset ovat James ja Alexander. Prinssi Williamin nimen julkistamista jouduttiin odottamaan viikko hänen synnyttyään 1982 ja Charlesin nimeä arvailtiin peräti kuukausi 1948. 

Ensimmäiset kuvat prinssistä julkaistiin eilen tiistaina. Prinssi nukkui koko ensimmäisen julkisen esittelyn ajan. Viralliset muotokuvat julkaistaan vasta myöhemmin.

Prinssi William viettää parhaillaan kaksiviikkoista isyyslomaansa Kuninkaallisten ilmavoimien pelastushelikopterilentäjän tehtävistä. William ja Kate aikovat viettää vauvan kanssa rauhallista aikaa Kensingtonin palatsissa, joka on heidän Lontoon-kotinsa.

Vauvan isovanhemmat, prinssi Charles ja herttuatar Camilla sekä Catherinen vanhemmat Michael ja Carole Middleton vierailivat vauvaa katsomassa jo sairaalassa. Prinssi oli Charlesin mukaan "ihmeellinen".