1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pitkämäki ei halunnut jättää kisapaikkaa jossittelun varaan

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas sanoo, että Kalevan Kisoihin osallistuminen oli lopulta helppo päätös. Kangas kritisoi Suomen Urheiluliiton valintajärjestelmää, sillä mahdollinen valitus oikeusturvalautakuntaan voisi viedä Pitkämäen paikan Moskovan kisakoneesta.

urheilu
Hannu Kangas
Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas sanoo, että paikka MM-kisakoneessa halutaan varmistaa jo Kalevan Kisoissa. Oikeusturvalautakunnan päätettäväksi Pitkämäen kohtaloa ei haluta jättää.Anne Rahjola / Yle

Valmentaja Hannu Kangas sanoo lopullisen päätöksen Kalevan Kisoihin osallistumisesta olleen selvä.

Aiemmin Pitkämäki aikoi jättää Kalevan Kisat väliin ja parannella oloaan vielä viikon. MM-kisanäyttö oli tarkoitus antaa vasta Kuortaneella, mihin hänellä oli myös Suomen Urheiluliiton lupa.

Pitkämäen taustajoukot pyysivät kuitenkin oikeusturvalautakunnan lausunnon, jotta jossittelun varaa kisapaikasta ei jäisi.

– Lausunnon mukaan oli selvää, että mikäli vaikkapa neljäs A-rajan ylittävä kilpailija tekee valituksen asiasta, ei Pitkämäellä ole mitään asiaa Moskovaan, ja tämänkuntoiselle kaverille se olisi paha paikka, Kangas sanoo.

Kritiikkiä valintajärjestelmälle

Valmentaja antaa kritiikkiä Suomen Urheiluliiton valintajärjestelmälle.

– Asiat pitäisi saada jo ennakkoon niin varmalle pohjalle, että Suomen Urheiluliitto olisi ainoa elin joka pystyy päättämään näissä asioissa. Tässä oli vaarana joutua jälleen sellaiseen soppaan, että oksat pois, Kangas lataa.

Kankaan mukaan Tero Pitkämäki on heittokykyinen ja hyvässä kunnossa. Valmentaja myöntää kuitenkin, että olemassa on pieni riski.

– Teoriassa tässä on semmoinen yhden - kahden prosentin mahdollisuus, että sama operoitu paikka revähtää uudelleen, ja silloin Pitkämäen kausi on ohi.

Kankaan mukaan on pienempi paha uhmata hieman lääkärin ohjeistuksia ja heittää Vaasassa kuin jäädä kisakoneesta.

– Eli taistelemme Moskovan kisalipusta, Hannu Kangas sanoo.

Pitkämäen sairausloma olisi kestänyt ensi viikon keskiviikkoon. Kalevan Kisojen keihäskarsinsa heitetään lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Lue seuraavaksi