1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ikäihmiset innostuivat musiikkitapahtuman ilmaisrannekkeista Valkeakoskella

Valkeakoskella alkaa Työväen Musiikkitapahtuma jo 42. kertaa. Festivaaleilla esiintyvät mm. Ismo Alanko, Jonne Aaron ja Von Hertzen Brothers. Aatettakaan ei ole unohdettu.

kulttuuri
Liisa Lindholm nojaa Myllysaaren myllykiveen
Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Perinteikäs Työväen Musiikkitapahtuma alkaa torstaina Valkeakoskella. Tapahtumaan odotetaan taas kymmeniätuhansia vieraita nauttimaan musiikista, Myllysaaren maisemista ja aatteen palostakin. Mm. 70-luvun tärkeimpiin poliittisiin lauluryhmiin kuulunutta Punaviestiä kuullaan 40-vuotisjuhlakonsertissaan Puu-Salissa.

Järjestäjät ovat yllättyneet eläkeläisrannekkeen suosiosta. Festivaalin toiminnanjohtaja Marianne Haapoja sai idean antaa kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille ilmaisen rannekkeen, kun kuuli tapahtumassa esiintyvän Jussi Raittisen täyttävän syksyllä 70 vuotta. Esiintyjistä myös M.A. Numminen ja Kaj Chydenius pääsisivät tapahtuma-alueelle ilmaiseksi ikänsä puolesta.

Haapoja on kuullut, että rockfestareilla vastaavaan tarjoukseen tarttuisi ehkä sata - Valkeakoskella lukuun saa laittaa vielä nollan perään.

- Tämä yllätti meidät ihan täydellisesti. Ensinnäkin kaikki seitsemänkymppiset tuntuvat näyttävän viisikymppisiltä. Kaikilta on paperit tarkistettu. Vanhin rouva, joka on hakenut lipun, on ollut 94-vuotias. Odotamme, että jopa tuhat ihmistä saapuu ilmaisten rannekkeiden kanssa.

Liisa Lindholm on osallistunut Työväen Musiikkitapahtumaan lähes joka vuosi. Hän on ilahtunut festivaalin kädenojennuksesta.

- Sehän on aivan hienoa. On täällä meillekin ohjelmaa, kovastikin. Meidän ikäluokkaa kävi tapahtumassa ennen ainakin, mutta tulee varmaan nytkin kun on se mummulippu, Lindholm nauraa.

Reino Helismaan syntymästä on sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi taiteilijan nimeä kantavan palkinnon saava lauluntekijä ja viihdetaiteilija julkistetaan ensimmäistä kertaa festivaalin yhteydessä. Työväen Sivistysliiton palkinnon arvo on 4 000 euroa.

Työväen Musiikkitapahtuma jatkuu Valkeakoskella sunnuntaihin saakka.

Lue seuraavaksi