1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Galicia perui juhlapäivän onnettomuuden takia

Santiago de Compostelassa oli tarkoitus viettää tänään torstaina vuoden merkittävintä juhlapäivää, mutta aivan kaupungin ulkopuolella tapahtuneen junaturman takia kaikki juhlallisuudet on peruttu.

Pelastustyöntekijöitä onnettomuuspaikalla Santiago de Compostelassa Galiciassa 24. heinäkuuta 2013. Kuva: Miguel Riopa / AFP / Lehtikuva

Tänään torstaina Galician maakunnassa vietetään tavallisesti vuoden suurinta juhlapäivää. Kyseessä on kaupungin merkittävin kristitty juhla, jolloin kaupungin kadut täyttyvät tuhansista pyhiinvaeltajista ja turisteista.

Santiago de Compostelan kaupungintalo ilmoitti illalla peruvansa kaikki Galician-päivän juhlallisuudet kaupungin lähellä sattuneen tuhoisan junaonnettomuuden takia. Tavallisesti juhlapäivän vastaisena yönä järjestettävä tuli- ja valonäytös on myös peruutettu.

Aluehallinnon johto on kertonut haluavansa selvittää mahdollisimman nopeasti, mikä aiheutti onnettomuuden. Aluehallinnon johtoa on myös saapunut onnettomuuspaikalle osoittamaan solidaarisuutta onnettomuudessa olleille ja menehtyneiden perheille.

Junaonnettomuus on yksi vakavimpia Euroopan historiassa.