1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Liikennepuiston ajoneuvot ovat kovassa käytössä

Vasta kuukauden päivät toiminassa olleen Porin liikennepuiston suosio on yllättänyt sen henkilökunnan positiivisesti. Puiston aukioloajat kuitenkin närkästyttävät perheitä.

liikenne
Lapset ajavat polkuautoilla Porin liikennepuistossa.
Matti Kauvo / Yle

Porin uusi liikennepuisto on saavuttanut huiman suosion vain kuukaudessa.

- Ajoneuvot ovat joka vuorolla täysin varattuja. Meille tulee puolen tunnin välein uusi ryhmä ja kaikki autot on aina käytössä, kertoo Porin puistotoimen ympäristörakentaja Sirpa Valli-Jaakola.

- Kyllä näin suuri suosio on yllätys, varsinkin kun sateisinakin päivinä sekä kauempaakin on tullut porukkaa tänne. Meillä oli toki suuret odotukset mutta samalla jännitimme, että miten tämä tulee sujumaan. Me opettelemme vielä, että miten tätä systeemiä hoidetaan.

Liikennepuiston aukioloajat ovat kuitenkin herättäneet närää vanhempien keskuudessa. Erityisesti se, että liikennepuisto on suljettu sunnuntaisin.

- Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, on kyse rahasta. Sunnuntaityö on niin kallista ja puistoon on kuitenkin ilmainen sisänpääsy kaikille käyttäjille. Meillä ei kertakaikkiaan ole mahdollisuuksia pitää puistoa auki sunnuntaisin.

Törttöilystä tulee penalttia

Lapset ovat ottaneet liikennepuiston vastaan haltioituneina. Jo turvaistuimesta otetut opit pääsevät käyttöön polkuauton ratissa.

- Minä tiedän liikennesäännöt ainakin yhtä hyvin kuin meidän iskä, toteaa liikennepuistossa ensimmäistä kertaa vieraileva 7-vuotias Arttu.

- Välillä takapenkiltä kuuluu kommenttia isän ajamisesta. Eiköhän tällaiset puistot kasvata entisestään liikenteessä kulkemista. Mitä nuorempana sen aloittaa, sen parempi, toteaa Artun isä.

Joskus meno äityy liikennepuistossa kaahailuksi, jolloin ohjaajien on puututtava liikenteeseen.

- Meillä on tuossa liikennepuiston säännöt, ja jos ilmenee häiritsevää ja muita vaarantavaa käytöstä, niin kuljettaja ja ajoneuvo poistetaan varikolle. Meidän on ollut pakko poistaa joitakin lapsia useampaan kertaan radalta ennen kuin viesti on mennyt perille, Sirpa Valli-Jaakola kertoo.

Liikennepuiston toiminta menee talvitauolle yleisöltä 10.8., mutta esimerkiksi eskari- ja koululaisryhmillä on mahdollista järjestää vierailuita puistoon. Puistoalue on vapaasti yleisön käytössä ympäri vuoden.

Lue seuraavaksi