Vuosien työ toi vihdoin tangovoiton – ylpeän äidin tyyny kastui kyynelistä

Uuden tangokuningattaren Heidi Pakarisen äiti Ulpu Rautiainen kehuu tyttärensä sinnikkyyttä. Viime vuoden kolmas sija Tangomarkkinoilla oli Pakariselle suuri pettymys, mutta ei saanut häntä luovuttamaan.

viihde
Tangokuningatar Heidi Pakarisen äiti Ulpu Rautiainen Siilinjärven torilla.
Juhani Forsman / Yle

Uuden tangokuningattaren Heidi Pakarisen äiti Ulpu Rautiainen oli todistamassa 11. heinäkuuta Seinäjoen Tangomarkkinoilla tyttärensä voittoa.

- Se oli sattumaa. Miehen kanssa oltiin mökillä ja mies katsoi puhelimesta, ettei Seinäjoelle ole pitkä matka, mitä jos tehtäisiin ylläri. Oli tarkoitettu, että menisimme sinne. Tuli ihana kokemus, Rautiainen kertoo.

Rautiaisella oli ruusukimppu ostettuna, kävi kilpailussa miten tahansa. Kun Pakarisen voitto varmistui, kyyneleet kohosivat äidin silmiin, mutta suurin tunnemyrsky iski vasta myöhemmin.

- Aamuyöllä joskus viiden aikaan itketti niin, että tyyny oli märkä. Ne oli kait niitä onnenkyyneleitä.

Itketti äitejä jo kolmivuotiaana

Heidi Pakarisen musikaalisuus näkyi jo pienestä pitäen. Tyttö oppi laulamaan ennen kuin puhumaan. Perheen kuopus vietti myös pitkiä aikoja television ääressä kuuntelemassa Kirkan laulua.

Pienellä tytöllä oli iso nukke sylissä ja hän tuuditti sitä laulaen Lapin äidin kehtolaulua.

Ulpu Rautiainen

- Joskus piti mennä ottamaan hänet pois siitä, kun hän istui niin lähellä televisiota. Hän tykkäsi Kirkasta hirveän paljon ja oli Kirkan fani niin pitkään kuin Kirka oli tässä elämässä, Rautiainen kertoo.

Yksi merkittävä virstanpylväs Pakarisen uralla oli Lavatähti-96 -kilpalun voitto. Yleisön edessä hän oli esiintynyt kuitenkin jo paljon aikaisemmin.

- Heidi lauloi Jännevirran koululla äitienpäivänjuhlassa kolmivuotiaana ja sisko Heli säesti uruilla. Pienellä tytöllä oli iso nukke sylissä ja hän tuuditti sitä laulaen Lapin äidin kehtolaulua. Äidit kuuntelivat kyyneleet silmissä, Rautiainen muistelee.

"Ihana ja suloinen vävy"

Äiti kehuu myös tyttärensä sinnikkyyttä. Pakarinen oli jo heittämässä hanskoja tiskiin jäätyään viime vuoden Tangomarkkinoiden finaalissa kolmannelle sijalle.

- Hän sanoi, että äiti minä en lähde enää ikinä. Sitten kun aika kului, ja hän kuuli, että nyt valitaan kuningaskin, hän päätti pistää kaiken peliin, Rautiainen sanoo.

Vävypojastaan vuoden 1992 tangokuninkaasta Mika Pohjosesta Rautiaisella on vain hyvää sanottavaa.

- Vävypoika on tosi ihana ja suloinen ja he käyvät meillä tyttärineen aika usein. Heidi on viime vuoden ajan käynyt paljonkin keikoilla, mutta on saanut kotiäitinä hoitaa kahta tyttöäänkin. Mika on antanut tämän ihanan mahdollisuuden.

Nyt Rautiainen on järjestämässä tyttärensä voiton kunniaksi koko kansan juhlaa Siilinjärven torille ensi maanantaina 29. heinäkuuta. Ylpeä äiti on juhlista innoissaan.

- Minulla on hirmu hyviä apulaisia, Siilifolkin vetäjä Liisa Väätäinen lähti mukaan ja pitopalvelusta saadaan kuningatartäytekakkukahvit. Juhlasta tulee tosi ihana!