Jätteiden keruussa kiusana vapaamatkustajat - vaarallisia jätteitä jätetään jopa tien varsille

Jätteiden aluekeräyspisteitä on kuormitettu tänäkin kesänä sinne kuulumattomalla jätteellä.

jätteet
Laittomia jätteitä ekopisteellä
Näkymä Heinäveden Karvion uudesta ekopisteestä vuorokauden käytön jälkeenSari Heikkinen

Mikkelin alueella toimivassa jäteyhtiö Metsä-Sairilasta kerrotaan, että kierrätyspisteille kipataan esimerkiksi vessanpönttöjä.

Ongelmaa pidetään valitettavana, sillä väärinkäytöistä koituvat kulut koituvat viime kädessä jo maksaville asiakkaille.

Myös Savonlinnan alueella on sama ongelma. Jätehuoltoyritysten osassa tapauksista ei ole epäilyksen häivääkään siitä, etteikö jätteitä olisi jätetty lojumaan pitkin maita ja mantuja piittaamattomuuttaan.

- Tämänlaistakin on tullut vastaan, että yleisiin pisteisiin ja maantielaitoihin työnnetään vaarallisia jätteitä, esimerkiksi maalia ja akkuja. Nämähän saisi tuoda meille muutenkin ilmaiseksi, joten on vaikea ymmärtää miksi jotkut eivät vaivaudu tuomaan näitä perille asti, työnjohtaja-neuvoja Markku Myllys Savonlinnan seudun jätehuollosta kertoo.

Metsä-Sairilasta puolestaan muistutetaan, että mikäli käyttäjä saadaan kiinni jätteenkeräyksen väärinkäytöstä, virkavalta voi sakottaa henkilöä jäterikkeestä tai jäterikkomuksesta.

Kesämökkiläisten toimintaa maakunnan jäteyhtiöt lähinnä kiittelevät. Suurin osa hallitsee heidän mukaansa jätteiden lajittelun ja mihin jätteet pitäisi toimittaa.