Seniorit puuhaavat paluuta puoluekentälle

Senioripuolue tähtää takaisin rekisteröidyksi puolueeksi. Aktiivien mukaan tavoitteena on saada ikääntyneiden kansalaisten ääni paremmin kuuluviin.

Kotimaa
Eduskuntatalon istuntosali kupolin tasanteelta kuvattuna.
Eduskuntatalon istuntosali kupolin tasanteelta kuvattuna.Yle

Senioripuolue on toiminut viime vuoden Itsenäisyyspuolueen alayhdistyksenä. Puolue kuitenkin katsoo, ettei se ole saanut eläkeläisten asioita riittävästi esiin EU-asioihin keskittyneessä Itsenäisyyspuolueessa. Senioripuolue myös menetti osan viidestä sadasta jäsenestään Itsenäisyyspuolueeseen liittymisen yhteydessä.

Senioreiden vuosikokous päätti torstaina Jyväskylässä pidetyssä kokouksessaan erota nykyisestä emopuolueestaan. Nyt tavoitteena on saada kokoon 5000 kannattajaa, jotta paluu puoluerekisteriin mahdollistuu.

- Vuoden aikana tähtäin on tietenkin tämä 5000 nimen saanti ja vaikuttaminen ja kertominen näistä asioista, sanoo Senioripuolueen varapuheenjohtaja Anja Koivistoinen.

- Vaikka nyt ei eduskuntaan päästäisikään, niin ollaan me vähän pelokkeena, että jos kuitenkin. Eläkeläisiä on kuitenkin se puolitoista miljoonaa, Koivistoinen toteaa.

Aiemmissa vaaleissa Senioripuolueen kannatus on jäänyt alle prosenttiin.