Opiskelijoista pieni piikki toimeentulohakemuksiin

Toimeentulotukihakemuksia on tullut Lappeenrannassa toukokuussa viime vuotista enemmän. Myös Imatralla opiskelijat ovat nostaneet hetkellisesti toimeentulotuen hakijoiden määrää.

toimeentulotuki
nuorten ihmisten silhuetteja
Opiskelijat näkyvät kesän alussa toimeentulotuen hakijoina.Yle Uutisgrafiikka

Opiskelijat ovat näkyneet pienenä piikkinä toimeentulotuen hakijoissa. Esimerkiksi Lappeenrannassa toimeentulotuelle on ollut toukokuussa hakijoita viime vuotista enemmän. Tavallisesti opiskelijat ovat näkyneet hakemusten lisääntymisenä vasta kesällä. Myös Imatralla opiskelijat ovat kasvattaneet toimeentulotuen hakijamääriä, mutta sen ei arvella nostavan vuositasolla asiakkaiden kokonaismäärää.

Imatralla toimeentulotuen asiakkaiden määrä on laskenut jo usean vuoden ajan. Vuositasolla Imatralla toimeentulotukea saavia on vuositasolla noin 1300. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä toimeentulotuen asiakkaita on reilu 4 000.

Hakemusten käsittelyajat ovat pysyneet Imatralla seitsemän päivän takuuajan rajoissa. Lappeenrannassa osa hakemusten käsittelyistä myöhästyy hieman, mutta kevään piikki ei ole viivästyttänyt käsittelyaikoja tavanomaisesta.