Hesarin jättävä Salovaara: Mitään suunnitelmaa tulevasta ei ole - mutta kauheasti ideoita

Radio Helsingin aikoinaan myynyt Paula Salovaara sanoo, ettei hänen lähtönsä Helsingin Sanomista liity radiokanavan lopettamisuhkaan. Sitä Salovaara ei vielä tiedä, mitä hän ryhtyy tulevaisuudessa tekemään. Irtisanoutumistaan Salovaara kutsuu saapumispäätökseksi.

Paula Salovaara.

Helsingin Sanomista irtisanoutunut toimituspäällikkö Paula Salovaara sanoo, ettei hänen ja kahden muun esimiehen lähtö liity mitenkään Radio Helsinkiin tai edellisen päätoimittajan Mikael Pentikäisen potkuihin.

Salovaara ei oikeastaan edes kutsu omaa irtisanoutumistaan lähdöksi.

- Emme päättäneet lähteä Helsingin Sanomista, päätimme lähteä kolmistaan tekemään jotain uutta. Tämä ei ole lähtöpäätös, tämä on saapumispäätös.

Salovaaralla sekä Ville Blåfieldillä ja Reetta Rädyllä ei ole vielä tietoa, mitä he ryhtyvät tekemään.

- Sitä ruvetaan miettimään. Ei tässä ole mitään grande-suunnitelmaa sen enempää kuin että varmasti se liittyy jollain tavalla journalismiin ja mediaan. Meillä ei ole mitään salaperäistä suunnitelmaa. Mutta kyllä meillä on kauheasti ideoita: suunnilleen sata päivässä ja ajatuksia, mitä voisi tehdä sekä paljon tietenkin osaamista.

Hän myöntää, että kolmikko aikoo perustaa yrityksen, ja he alkavat etsiä tiloja yritykselleen.

Salovaara sanoo, ettei Helsingin Sanomista lähteminen liity mitenkään Radio Helsingin lakkauttamisuhkaan.

- Toivon tietysti, että Radio Helsingille löydetään jatko, se on suuri toiveeni. Itse asiassa tulen vielä sen asian parissa tekemään töitä täällä ennen lähtöäni. Olen jo kerran omistanut Radio Helsingin ja siitä ei ole nyt kyse.

Lähtö ei myöskään liity Mikael Pentikäisen potkuihin.

- Ei millään lailla, ehdottomasti ei millään lailla. Emme myöskään tiedä, kuka meidän uusi päätoimittajamme on, joten tämä ei voi mitenkään liittyä siihen henkilöön.