1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ihmisten tyhmyys pahoittaa metallimiehen mielen

Metallimies Jouni Hynynen on pysynyt kiireisenä. Kotiteollisuuden kuun alussa julkaistun uuden levyn lisäksi Hynystä on työllistänyt elokuun alussa julkaistava kirja.

Kotimaan uutiset

Suositun kotimaisen metalliyhtye Kotiteollisuuden keulahahmo Jouni Hynynen on väärinymmärretty mies. Pitkätukkainen metallimies ei kertomansa mukaan ole lainkaan niin synkkä tai kova kuin yleensä luullaan.

- Synkkyys on kuulijan korvassa, samoin kun pahuus ihmisen silmässä. Olen ihan leppoisa kaveri oikeasti. Teen sitä paitsi suhteellisen iloista musiikkia, se vaan on peitetty ironiaan. Sitä ei tyhmät tajua, Hynynen sanoo.

Lappeenrannassa elämänsä asunut muusikko on nähnyt kaupungin muutoksen omin silmin. Viime vuosina merkittävin muutos on ollut venäläisten määrän lisääntyminen itärajan kaupungissa.

- Sanotaan diplomaattisesti, että käytännön tasolla liikenne on huomattavasti mielenkiintoisempaa. Pitää olla tarkkana keskustassa. Siellä parkkeerataan autot miten sattuu ja etuillaan jonoissa. On se meille toisaalta ihan oikein, ollaan sikailtu Leningradissa aikoinaan sen verran. Nyt saadaan takaisin.

Levy ja kirja pitäneet kiireessä

Kotiteollisuuden suosio ei ole laantunut, sillä yhtyeen uusi levy Maailmanloppu myi kultaa jo ennen julkaisuaan heinäkuun alussa.

- Yllättävän hyvin levyä on ostettu. Se on aika lohdullista näinä tiukkoina aikoina.

Uuden levyn lisäksi Hynysen on pitänyt kiireisenä elokuun alussa julkaistava kirja Paskapuhetta, jonka aiheita ovat muun muassa politiikka, viihdeteollisuus ja verkostoituminen.

- Sieltä tulee sellainen kolumniryöppäys, joka saa jokaisen lukijan pahalle mielelle.

Mutta mikä saa Hynysen itsensä pahalle mielelle?

- Ihmisten tyhmyys, välinpitämättömyys ja pumpulissa eläminen. Ei uskalleta kohdata tosiasioita.