Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa MRSA-epidemia - erillistä MRSA-osastoa harkitaan

Alajärven, Vimpelin ja Soinin terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella on todettu epidemia MRSA-bakteerista. Infektioita ei ole esiintynyt, mutta kantajia on löydetty yhä jatkuvissa seulonnoissa jo kymmeniä. Epidemia tuli esille terveyskeskuksen rutiinitesteissä.

Kuva: Yle

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa harkitaan erillisen MRSA-osaston perustamista epidemian vuoksi. Alajärven, Vimpelin ja Soinin alueiden terveydenhuoltoyksiköistä on löytynyt eiliseen mennessä 31 uutta MRSA-kantajaa. Kantajia on löydetty useista peruspalveluyksiköistä, mutta eniten tapauksia on todettu terveyskeskuksen vuodeosastoilla.

Laajat MRSA-seulonnat jatkuvat alueella vielä viikkoja, ja uusien kantajien löytyminen on mahdollista. MRSA-infektioita ei Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella ole esiintynyt.

Ei vaaraa väestölle - vierailijoita ohjataan tehostettuun käsihygieniaan

Epidemiasta ole vaaraa alueen väestölle perustasolla, sanoo Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen vt. ylilääkäri Arja Lassila.

- Bakteerin tai mikrobin näkökulmasta väestö ei ole vaarassa. MRSA on varsin tavanomainen liikkuja keskuudessamme.

MRSA-kantajuus ei myöskään vaikuta terveen ihmisen normaaliin arkeen. Leviämisen ehkäisemisessä olennaista on hygienia, kuten huolellinen käsienpesu ja desinfiointi.

- Esimerkiksi terveyskeskuksen osastoilla voi edelleen vierailla, omaisia ohjataan nyt tehostettuun käsihygieniaan, kertoo Lassila.i