1. yle.fi
  2. Uutiset

Toinenkin Pussy Riot -jäsen pysyy vankilassa

Oikeus piti voimassa aiemman päätöksen, jossa katsottiin, ettei Nadezhda Tolokonnikova ansaitse ehdonalaista, koska ei ole katunut rikostaan ja on saanut nuhteita vankilassa.

Ulkomaat
Marija Aljohina ja Nadezhda Tolokonnikova istumassa oikeudenkäynnissä lasin takana 10. lokakuuta 2012.
Marija Aljohina (vas.) ja Nadezhda Tolokonnikova istumassa oikeudenkäynnissä lasin takana 10. lokakuuta 2012.Maxim Shipenkov / EPA

Venäläinen tuomioistuin on määrännyt toisenkin punkperformanssiryhmä Pussy Riotin pysymään vankilassa, kertoo asiaa seurannut aktivistiryhmä. Nadezhda Tolokonnikova vetosi perjantaina toistamiseen oikeuteen ehdonalaiseen pääsemiseksi. Keskiviikkona oikeus eväsi Marija Aljohinalta pääsyn ehdonalaiseen.

Mordvan alueen oikeusistuin piti voimassa huhtikuisen päätöksen, jossa Tolokonnikovalta evättiin ehdonalainen. Tuolloin vankilaviranomaiset sanoivat, että 23-vuotias Tolokonnikova ei ansaitse pääsyä ehdonalaiseen vapauteen, koska hän ei ole osoittanut katumusta ja on saanut nuhteita.

Tolokonnikova ja Aljohina kärsivät kaksivuotista työleirituomiota. Kaksikko tuomittiin uskonrauhan rikkomisesta sen jälkeen, kun he olivat esittäneet Vladimir Putinin vastaisen performanssin moskovalaisessa katedraalissa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi