1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahtelaisten tanssijalka on kateissa

Tanssiharrastuksen suosio hiipuu Lahdessa, ja hyvistä ohjaajistakin on pulaa, kertoo Tanssiva Lahti -tapahtuman tuottaja Aimo Hentinen. Macarena ja Tiputanssi saavat silti joka kerta tanssilavat täyteen.

tanssi
kansantanssi
Yle

Tänään alkava Tanssiva Lahti -ilmaistapahtuma järjestetään jo 15. kerran. Vesijärven satamassa esitellään perinteiseen tapaan paikallisen laulun-, musiikin- ja tanssiharrastusten kirjoa.

Tapahtumatuottaja Aimo Hentisen mukaan esiintyjien määrä kuitenkin paljastaa, että tanssiharrastuksen suosio Lahden seudulla on laskenut:

- Tanssiseurat ja -kerhot tapaavat tehdä niin, että opetus on muotoutumassa kurssimaiseksi. Nuoria olisi kannustettava osallistumaan tanssin perusopetukseen; pitkäaikaiseen työhön, johon erityisesti tanssikouluissa ja -seuroissa on paneuduttu.

Hentisen mukaan tanssin ammattilaiset työllistyvät Lahden seudulla hyvin.

Hyvän, uuden tanssin löytäminen vaatii aika paljon. Macarena kuuluu niihin, mutta se on enemmänkin sosiaalisen tanssin muoto.

Aimo Hentinen

- Parasta aikaa useat ryhmät etsivät Lahden seudullakin ammattimaista opettajaa, mutta tarjontaa ei ole. Eli kyllä tanssilla työllistyy, erityisesti jos hallitsee siinä ohessa vielä tapahtumien tuottamisen.

Tiputanssi voi hyvin

Tiputanssi, Macarena ja letkajenkka vetävät Hentisen mukaan edelleen lavan täyteen tanssijoita. Hyvän tanssin löytäminen on kuin hyvän melodian löytäminen, vertaa Hentinen.

- Hyvän, uuden tanssin löytäminen vaatii aika paljon. Macarena kuuluu niihin, mutta se on enemmänkin sosiaalisen tanssin muoto. Vielä ei ole tullut vastaavaa muotivirtausta.

1980-luvulla suuren yleisön suosikki, Tiputanssi, ei sekään ole vielä kuopattu.

- Tiputanssi on niin suosittu, että sitä pitää aina tanssia tanssifestivaaleilla. Letkajenkkaa halutaan myös tanssia.

Lue seuraavaksi