J. Karjalainen ja PMMP käynnistivät Qstockin -video

Kaksipäiväisen Qstockin ensimmäiset sävelet kajauttivat kahdella eri lavalla J. Karjalainen ja Krista Siegfrids. Yhteensä esiintyjiä on kuudella eri lavalla 60.

musiikki
J Karjalainen esiintyy Qstockissa 2013.
J. Karjalainen polkaisi käyntiin järjestyksessään 11. Qstockin perjantaina Oulussa.

Oulun Qstock-festivaali alkoi perjantaina Oulussa auringon helliessä festarikansaa. Järjestäjät odottivat ennakkoon, että tapahtuma kerää yleisöä sallitun maksimimäärän eli 30 000. Liput myytiinkin loppuun perjantaina alkuiltapäivästä.

Yli 60-vuotiaiden vapaarannekkeita ei enää jaettu loppuunmyytyjen lippujen vuoksi.

Festivaalijohtaja Mikko Forstén myhäili tapahtuman alkuhetkinä tyytyväisenä. Järjestelyt olivat sujuneet hyvin ja olosuhteet olivat loistavat.

Ensimmäinen Qstock järjestettiin kymmenen vuotta sitten. Silloin järjestäjät odottivat kolmea tuhatta kävijää. Lopulta heitä tuli seitsemän tuhatta.

- Jo heti ensimmäisen Qstockin aikaan huomasimme, että tällaiselle festivaalille on kova tilaus. Sen jälkeen on tehty kovasti ja intohimoisesti töitä ja mukana on hyvä tiimi. Jotain olemme tehneet varmasti oikein, koska suosio on kasvanut, toteaa Forstén.

Yleisömäärän kasvu tuo haasteita myös järjestäjille. Palveluita alueella on jouduttu lisäämään.

- Esimerkiksi lisää vessoja, lisää vesipisteitä ja lisää baaritiskimetrejä, kaikkea mahdollista luettelee Forstén.

Qstock pysyy Kuusisaaressa

Vaikka Kuusisaaren rajat ovat jo tulleet vastaan, järjestäjät eivät suunnittele tapahtuman siirtämistä väljemmille vesille.

- Kuusisaari on Qstockin koti, jossa se on syntynyt ja kasvanut. Emme tavoittele enää lisää kasvua, sillä jo tämänkin kokotason ylläpitämisessä on tarpeeksi tavoitetta tulevaisuudelle, vakuuttaa Forstén.

Tarjontaa Qstockissa on sekä nuorille että varttuneille. Linjaus on tietoinen valinta ja jokaiselle halutaan tarjota jotain.

- Varttuneempi yleisö on lisääntynyt selvästi. Enää ei ajatella, että mitä tuo fossiili täällä tekee, vaikka festareille tulisi 60-vuotiaana. Nykyisin ihmiset vanhenevat niin paljon myöhemmin, kertoo Forstén.