Viipurissa avattiin sotahistoriallinen näyttely

Talvi- ja jatkosodan tapahtumia ja esineistöä esittelevä näyttely on esimakua Ihantalaan suunnitellusta sotahistoriallisesta keskuksesta.

Ulkomaat
Kaksi saksalaista sotilasta kuormaston hevosrattailla.
YLE

Viipurissa avattiin tänään talvi- ja jatkosodan tapahtumia ja esineistöä esittelevä näyttely. Näyttelyssä on sekä suomalaista että neuvostoliittolaista esineistöä sota-ajalta.

Näyttelyn järjestäjä on Suomessa asuva Bair Irintsejev, joka on perustamassa myös sotahistoriallista keskusta Ihantalan taistelupaikoille Karjalan kannakselle. Irintsejevin mukaan näyttely pyrkii esittämään asiat neutraalisti, mutta hän on valmistunut myös kritiikkiin.

- Jos tulee polemiikkia, niin se on ihan hyvä, koska näistä asioista pitää keskustella. Pitää kuitenkin muistaa, että näistä tapahtumista on kulunut jo 70 vuotta. On tärkeätä tietää, että tällaista on tapahtunut ja samalla on tärkeätä katsoa eteenpäin.

Irintsejevin mukaan myös Ihantalan taistelupaikoille suunniteltu sotahistoriallinen keskus on edistymässä.

- Olemme hakeneet tontin taistelukentältä ja nähtävästi saamme sen, mutta paperisota on aika kova. Pitää vain toivoa, että ensi kesänä siellä on ainakin juoksuhaudat kaivettu, esineitä on maastossa ja jonkinlainen parakkirakennus pystyssä, niin että voisimme ottaa vastaan veteraaneja, kun ensi kesänä tulee 70-vuotta taisteluista.

Näyttely on avoinna Viipurissa entisessä kahvila Karetnikissa, osoitteessa Progonnaja-katu 7 B.