1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Urheiluliiton puheenjohtaja odottaa keihään kolmoisvoittoa

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi on lupautunut kävelemään kotiin, mikäli menestys Moskovan MM-kisoissa ei ole parempi kuin kaksi vuotta sitten Deagussa. Keihäänheittäjävalinnassa painotettiin erityisesti viimeisen kuukauden kehitystä ja Kalevan kisojen menestystä.

urheilu
Vesa Harmaakorpi
Meeri Niinistö / Yle

Aiemmin tänään Antti Ruuskasen ja Tero Pitkämäen seuraksi Moskovan MM-kisoihin on valittu keihäänheittäjä Teemu Wirkkala.

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kertoo, että valinnassa painotettiin menneen kuukauden kehitystä ja viime viikonlopun Kalevan kisojen menestystä.

- Olen letkauttanut jo keväällä, että nyt tulee kolmoisvoitto. Onhan se realistisesti epätodennäköinen toive, mutta kaikilla kolmella on kyllä paljon potentiaalia. Se, miten he onnistuvat, on sitten toinen asia.

Kalevan kisoissa monella oli näytön paikka ja ovi avoinna kohti Moskovaa. Moni jäi kuitenkin vain lähelle asetettuja vaatimuksia. Moskovaan matkaa loppujen lopuksi 11 suomalaisurheilijaa.

- Se on saman verran kuin pari vuotta sitten Daegussa. Jos rajat olisivat olleet samat, niin meiltä olisi enemmän urheilijoita, mutta kilpailu kiristyy. Olemme kuitenkin pysyneet samalla tasolla. Sellaisen lupauksen voin melkein antaa, että kisamenestys tulee olemaan parempi kuin kaksi vuotta sitten. Valmennusjohtaja Kemppaisen kanssa puhuimme, että jos ei, niin kävelemme kotiin.

Yleisurheilu nousussa

Osanottajamäärät ovat olleet Suomessa kaikissa urheilukisoissa kasvussa. Lajien välinen kilpailu on kuitenkin kiristynyt ja pienemmälle harrastelijaporukalle on vaikea tarjota parempia harjoitteluolosuhteita.

Valmennusjohtaja Kemppaisen kanssa puhuimme, että jos menestys ei ole parempi kuin Daegussa, niin kävelemme kotiin.

Vesa Harmaakorpi

- Keväällä tehtyjen tutkimusten mukaan yleisurheilu on toiseksi kiinnostavin laji jääkiekon jälkeen ja nuoria lupauksia on tulossa lajin pariin hyvin, toteaa Harmaakorpi.

Lue seuraavaksi