Kesäteattereilla kohtalainen kausi

Kesäteatterit ovat tyytyväisiä kohtalaisiin katsojamääriin. Säät ovat olleet ulkoteattereille suosiolliset.

kesäteatterit
Nainen kantaa juomaa Maaningan Vätysteatterin näytelmässä.
Pirjo Ilmasti

Pohjoissavolaiset kesäteatterintekijät ovat tyytyväisiä kauden kohtalaisiin katsojamääriin. Moni teatteri pistää pillit pussiin näinä päivinä, mutta muun muassa Kuopion uuteen teatteriin ja Nilsiän Illuusioteatteri Taikavuoreen ehtii vielä parin viikon ajan.

Loppuunmyytyjäkin esityksiä on ollut. Esimerkiksi siilinjärveläinen Mäntyrannan kesäteatteri pitää vielä kaksi lisänäytöstä elokuussa.

Esitysten kirjo on ollut laaja tänä kesänä. Yksi erikoisimmista lienee Maaningan Vätysteatterin mustan komedian esitys Arsenikkia ja vanhoja pitsejä.

– Huumori ei ole mitään ihan perinteistä, siinä on absurdeja tilanteita ja omituisia tyyppejä. Esityksessä leikitellään myös vähän kuoleman kanssa, Maaningan Vätysteatterin puheenjohtaja Janne Kuitu kertoo.

Kesäteattereiden katsomoissa on meneillään sukupolvenvaihdos. Esimerkiksi karttulalaisessa Teatteri Hermannissa on huomattu, että eläkeläisryhmävarausten suosio on hiipumassa. Kuopion uuteen kesäteatteriin tulee sen sijaan ryhmiä entiseen malliin, myös pidempien matkojen päästä.