Onko kaupunki liikkumista varten - mitä mieltä olet urbaaneista liikuntamuodoista?

Liikkuminen on tullut kaduille. Se halutaan yhä useammin myös jakaa muiden kanssa. Tuoreimpia esimerkkejä luovasta ja liikunnallisesta kaupunkitilan käytöstä ovat muun muassa street workout ja sen tunnetuin alalaji eli parkour. Mutta sopiiko liikunta suomalaiseen kaupunkikuvaan?

Osallistu
Parkour
Parkouraajat kiipeävät aitojen yli.Yle Uutiset / Joni Tammela

Kun ennen hiihdettiin kilometrit täyteen metsän yksinäisyydessä tai hölkättiin pururadalla, nykyisin liikuntakokemus halutaan jakaa. Kaupunkitilaa otetaan haltuun esimerkiksi yhdessä parkouraamalla ja lkokemusta myös jaetaan kuvina ja tunnelmina sosiaalisessa mediassa. Hyötyliikuntaa halutaan osaksi kaupunkisuunnittelua: kävelykeskustoja on jo ja niiden laajentamista suunnitellaan. Kaupungit myös kisaavat maineesta pyöräilykaupunkeina.

Toki kiistojakin tilasta edelleen käydään: närää herättävät esimerkiksi vauhdikas pyöräily, rullasuksihiihto, rullaluistelu tai rullalautailu. Mitä mieltä sinä olet, kuuluuko liikunta moderniin katukuvaan? Entä osaammeko jo liikkua yhteisessä tilassa? Kerro hyvistä tai huonoista kokemuksistasi.

Voit myös vinkata meille kokemuksista ja ideoista urbaanin liikkumisen osalta, ja jättää meille omat yhteystietosi osoiteeseen: suoralinja@yle.fi. Jos innostutte aiheesta, suunnittelemme aiheesta juttusarjaa kesän lopulle ja alkusyksyyn.