1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lastenklinikalla korjataan vain välttämättömin

Lastenklinikan sisäilmaongelmia helpotetaan tulevinakin vuosina vain pienillä teknisillä korjauksilla. Kaikki suuret peruskorjaukset on jäädytetty rahapulan ja uuden lastensairaalahankkeen vuoksi.

Kotimaan uutiset
Lastenklinikan käytävä.
Yle

Sisäilmaongelmista kärsivä lastenklinikka joutuu sinnittelemään vielä muutaman vuoden väliaikaisissa ja huonokuntoisissa tiloissa. Klinikalle suunnitellut suuret peruskorjaukset on jäädytetty muun muassa rahapulan vuoksi. Klinikalla korjataankin nyt vain välttämättömin.

- Kaikkiin meidän kiinteistöihin on kertynyt korjausvelkaa ja peruskorjaukset on jäljessä, koska rahaa ei ole saatavilla. Rahat säästetään nyt uuden lastensairaalan rakentamiseen, siihen menee paljon rahaa, sanoo kiinteistöpäällikkö Karl-Johan Wennerström.

Uusi lastensairaala on tarkoitus valmistua vuonna 2017, jos rahoitus saadaan kuntoon. Nykyisille tiloille ei ole vielä tiedossa uutta käyttöä.

- Koska meillä ei ole vielä tiedossa uutta käyttäjää klinikan tiloihin, me ei päästä senkään vuoksi peruskorjaamaan mitään, sanoo Wennerström.

Pienillä korjauksilla sinnitellään neljä vuotta

Klinikalla tehdään jatkuvasti pieniä korjaustöitä osastoittain. Korjaustyöt maksavat vuosittain satoja tuhansia euroja.

- Suurempia korjauksia ei pystytä tekemään tällähetkellä. Toimivassa sairaalassa korjauksia on vaikea

Toimivassa sairaalassa korjauksia on vaikea tehdä.

Jari Petäjä

tehdä. Neljä vuotta yritetään nyt pärjäillä ja tehdä parhaamme. Pidämme kuitenkin kiinni siitä, että potilaat saavat hyvää hoitoa, toteaa naisten- ja lastentautien tulosyksikön johtaja Jari Petäjä.

- Uuden sairaalan rakentaminen on kustannustehokkainta. Aiemmin on säästetty ylläpitokuluissa, ja se on kostautunut ja näkyy sisäilmaongelmina.

Lastenklinikka on kärsinyt jo pitkään pahoista sisäilmaongelmista. Ongelmia on ilmennyt useilla osastoilla, myös uudemmissa rakennuksissa. Esimerkiksi vuonna 2010 valmistuneella teho-osastolla on havaittu kosteusvaurioita.

Uusi lastensairaala on tarkoitus valmistua vuonna 2017. Se sijoittunee nykyisen logistiikkakeskuksen paikalle lastenklinikan yhteyteen. Uutta logistiikkakeskusta aletaan rakentaa jo vuonna 2013.

Lue seuraavaksi