Kaasutehdas räjähti Floridassa

Seitsemän työntekijää loukkaantui, kun propaanisäiliöt räjähtivät Blue Rhinon tehtaassa Tavaresissa. Kadonneet 15 työntekijää löytyivät vahingoittumattomina.

Kaasuntuotantolaitos räjähti Floridassa 29. heinäkuuta 2013.

Seitsemän työntekijää loukkaantui räjähdyksissä kaasutehtaassa Tavaresissa Floridassa myöhään maanantai-iltana paikallista aikaa. Aiemmin kadoksissa olleet 15 työntekijää on tavoitettu, ja he ovat kunnossa, kertoi sheriffi John Herrell.

Loukkaantuneet saivat palovammoja, ja neljä heistä on kriittisessä tilassa. Viranomaisten mukaan tehtaassa oli onnettomuuden sattuessa 24 työntekijää.

Jopa tuhannet propaanisäiliöt räjähtivät Blue Rhinon propaanitehtaassa kello 23 jälkeen paikallista aikaa. Blue Rhinon tehdas on Yhdysvaltojen toiseksi suurimman propaanintuottajan Ferrelgas Partnersin tytäryhtiö, ja sen propaania käytetään muun muassa grilleissä.

Kaikki räjähdykset tapahtuivat tehtaan sisällä. Niiden voimasta laitoksen katto lensi ilmaan, sheriffi Gary Borders kertoo. Noin tunnin kestänyt räjähdysten sarja ravisteli rakennuksia useiden kilometrien päässä, ja viranomaiset evakuoivat lähialueen asukkaat.

Räjähdykset sytyttivät tulipalon, ja asukkaat kertoivat nähneensä taivaalla "valtavan tulipallon".

- Tiesimme heti, että kyse on tehtaasta, propanitehtaasta. Sen jälkeen levisi paniikki, sanoi 33-vuotias Marni Whitehead, joka asuu tehtaan lähellä

Viranomaiset arvelevat, että tulipalo on nyt hallinnassa, eikä se leviä tehtaan muihin osiin.

Tehdas rakennettiin vuonna 2004 ja siinä työskentelee alle 50 ihmistä.

Päivitetty klo 9.09: Blue Rhino on Yhdysvaltojen toiseksi suurimman propaanintuottajan tytäryhtiö.