Kossu voitontahtoisena kohti Kouvolaa

Miesten Superpesiksessä kohtaa tänään kaksi voitontahtoista joukkuetta, Kouvolan Pallonlyöjät ja Koskenkorvan Urheilijat. Runkosarjan kolmanneksi viimeisen pelin pisteet ovat tärkeät molemmille.

urheilu

Koskenkorvan Urheilijat on Superpesiksen sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Ensi viikolla päättyvän runkosarjan kahdeksan parhaan joukkoon pääseminen olisi joukkueelle tärkeää.

- Tämä sijoitus ei miellytä. Tavoite on nostaa sijoitusta ja päästä kuuden joukkoon ja tottakai pudotuspelit on ensimmäinen tavoite, että sinne päästään mukaan, sanoo Kossun pelinjohtaja Tero Lehtinen.

- Kahdeksan joukkoon pääseminen oli meillä kuitenkin lähtökohtainen tavoite ja niissä tavoitteissa ollaan nyt.

Kolmanneksi viimeinen peli runkosarjassa

Runkosarjaa on pelaamatta kolme peliä.

- Kotiedun saaminen on vaikeaa. Jos haemme voitot viimeisistä peleistä, todennäköisiä meille ovat sijat 5-6, Lehtinen arvioi.

Kossun pelinjohtajan mukaan kulunut kausi ei ole ollut aivan helppo joukkueelle.

- Odotuksia vaikeampi kausi on ollut. Loukkaantumiset ovat muuttaneet peliä ja joukkueen kokoonpanoa, Tero Lehtinen toteaa.

Ensimmäinen kierros tärkeä pudotuspeleissä

Pudotuspeleissä Kossun tavoitteena on päästä neljän joukkoon.

- Ensimmäinen kierros pudotuspeleissä on ratkaiseva. Jos neljän joukkoon pääsee, sen jälkeen kaikki on mahdollista. Pudotuspelit näyttää sitten, onko tämä kausi ollut onnistunut, Lehtinen sanoo.

Miesten Superpesiksen sarjataulukon kärjessä ovat Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy.

- Ne ovat etukäteen kaksi kovinta porukkaa. Varmaan kaikki haluavat lähtökohtaisesti ne välttää ensimmäisellä kierroksella, mutta jos ne tulevat meille vastaan, sitten pelataan. Se vain tietää kovempaa haastetta, Tero Lehtinen arvelee.

- Jos meillä oma peli alkaa kulkea ja ulkopeliin saadaan tiiviyttä, nämäkin porukat ovat horjutettavissa.