LP Viesti nostaa harjoitusringistä pelaajia liigaan

Joukkueen hakkuriosasto kasvaa Essi Helmisellä ja Ella Elorannalla.

urheilu

Suomalaista naislentopalloa viime vuodet hallinnut LP Viesti on tehnyt kaksi uutta yksivuotista pelaajasopimusta kesän aikana joukkueen harjoitusringissä olleiden pelaajien kanssa. Sopimuspelaajia ovat Salon Viestissä 2-sarjaa ja A-tyttöjen SM-sarjaa viime kaudella pelannut yleispelaaja/hakkuri Essi Helminen ja lohjalaisessa Hongiston Tarmossa 2-sarjaa pelannut hakkuri Ella Eloranta.

Lisäksi Salon Viestin juniorit Sonja Ahlqvist, Ronja Heikkiniemi, Iida Murto ja Salla Saari jatkavat LP Viestin mukana ainakin elokuun loppuun saakka.

Kesäkauden harjoitusringistä ovat palanneet Salon Viestin harjoituksiin yleispelaaja Milla Lindström ja keskipelaaja Anna Czakan.

- Harjoitusrinkiä pienennettiin suunnitelmallisesti ja Millan sekä Annan kohdalla peliroolit ratkaisivat asian. Nyt he pääsevät Salon Viestissä omassa ikäluokassaan paremmin oikeuksiinsa. Pidämme heihin edelleen tiiviisti yhteyttä ja seuraamme heidän kehitystään tarkasti, sanoo LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen.

Tulevaisuuden lupauksia

Elokuussa 19 vuotta täyttävä Essi Helminen pelasi Salon Viestissä vahvan viime kauden ja on osoittanut kesän harjoituksissa sekä kahdessa harjoituspelissä kuuluvansa LP Viestin 12:n pelaajan rinkiin. Vahvimpia osa-alueita 175-senttisellä nummelalaisella on rohkea iskupeli.

Lohjalainen Ella Eloranta oli 2-sarjassa joukkueensa avainpelaajia ja hakee nyt paikkaa kahta sarjatasoa korkeammalta. 183-senttisenä Ella Elorannalla riittää pituutta verkolla myös torjunnassa. Eloranta täytti kesäkuussa 17 vuotta.

- LP Viesti haluaa katsoa ympärilleen myös Salon talousalueen ulkopuolelle ja tarjota mahdollisuuksia liigatason harjoituksiin sopiville pelaajille. Essi ja Ella ovat juuri tällaisia tulevaisuuden pelaajia, toteaa kaksikosta Kari Raatikainen.