1. yle.fi
  2. Uutiset

Lämmin kesä tuonut riihikuivaa seikkailupuistoille

Sateiseen viime kesään nähden matkailukohteiden kävijämäärät ovat olleet jopa 30 prosentin kasvussa.

huvipuistot
Turisteja ja muumi-hahmoja Muumimaailmassa.
Seppo Luotohaara / Yle

Lämmin ja poutainen kesä näkyy positiivisesti seikkailupuistojen tuloksessa. Esimerkiksi turkulainen Flowpark on tekemässä historiansa parhaan kesäkauden. Kun viime vuonna kävijöitä oli noin 30 000, saattaa seikkailupuisto yltää nyt 40 000 kävijään.

- Nyt on meneillään neljäs kesämme, ja siitä tulee selkeästi paras. Budjetoimme tälle kaudelle 10 prosentin kasvua, mutta nyt näyttää siltä, että kasvua tulee 20-30 prosenttia, kertoo Flowparkin toimitusjohtaja Janne Kalhama.

Myös vesipuisto Jukupark on tekemässä viime kesään nähden selvästi paremman tuloksen.

- Muutaman kymmenen prosentin kasvu tulee viime kesään nähden. Toivotaan nyt vielä poutasäitä kahdelle viimeiselle aukioloviikolle, toteaa Jukuparkin toimitusjohtaja Hannu Hellman.

Naantalin Muumimaailma on budjetissaan ja kävijöitä on ollut hieman viime vuotta enemmän.

- Erityisesti venäläisten turistien määrä on ollut kasvussa. Ulkomaisista turisteista valtaosa on silti edelleen ruotsalaisia, kertoo markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.

Sen sijaan sisäliikuntapaikka HopLop on kärsinyt kesän hyvistä keleistä. Toimitusjohtaja Tomi Pulkki arvioi, että kävijöitä on ollut enintään 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

- Toisaalta kovilla helteillä ihmiset tulevat sisälle pakoon aurinkoa. Toimimme ympäri vuoden, joten kesäkauden heikko tulos tasoittuu vuoden mittaan, Pulkki sanoo.

Lue seuraavaksi