Uutta levyään työstävä Diandra kipuaa konserttilavoille varusmiesten kanssa

Idolsista julkisuuteen ponkaisseen laulajan tulevalla albumilla on luvassa yllätyksiä, sillä täydellisyyteen pyrkivä muusikko on päässyt säveltämisen ja sanoittamisen makuun. Myös yhteistyö maailman huippuartisteja valmentaneen David Lee Brewerin kanssa jatkuu.

viihde
Diandra ja varusmiehet
Katariina Luoma / Yle

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta järjestää elokuun alussa viiden konsertin kiertueen Idols-voittaja Diandran kanssa. Kiertue starttaa Lahdessa torstaina ja ensi viikolla kokoonpanoa voi kuulla Hämeenlinnassa, Porissa ja Ikaalisissa.

- Mut kutsuttiin tänne solistiksi ja tosi innoissani lähdin heti. Mua on pyydetty moniin eri projekteihin ja valitsen niistä aina ne mielenkiintoisimmat, myöntää muusikko hymyillen.

Konsertissa ei kuulla sotilasmusiikkia, vaan populaarimusiikin suosituimpia hittejä. Sekaan mahtuu 80-luvun helmiä, suurten naistähtein kappaleita ja tuoreempaa tuotantoa edustaa Adelein levyttämä Sky Falls.

Nyt laitetaan sellainen sata ihmistä nuoruutta ja vimmaa tuohon lavalle!

Jarkko Aaltonen

- Olen saanut olla tosi paljon mukana valitsemassa ja valinnut omia lempikappaleitani, sanoo Diandra.

Vaikka äkkiseltään Idlos-voittajan ja varusmiessoittokunnan yhteistyö kuulostaisi yllättävältä, pian 19 vuotta täyttävä Didi istuu kokoonpanoon luontevasti.

- Meillä on nuori orkesteri; nämä ovat tällaisia parikymppisiä varusmiehiä. Meille pyrkivät oman ikäluokkansa huippumuusikot, ja me valkkaamme kermat päältä, kuvailee soittokuntaa johtava musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen.

- Nyt laitetaan sellainen sata ihmistä nuoruutta ja vimmaa tuohon lavalle! Aaltonen tiivistää.

Oma genre löytyy säveltämällä

Diandran piti julkaista toinen albuminsa alun perin jo elokuussa, mutta täydellisyyttä tavoitteleva muusikko halusi ottaa aikalisän. Näillä näkymin levy saadaan myyntiin ensi vuoden alussa.

- Nyt sitä hiotaan. Teen uusia biisejä ja käyn levyttämässä uudestaan joitain vanhoja. Mulla on tää klassinen musatausta niin pitkä, että olen hirveän kriittinen, Diandra pohtii.

Ensimmäisellä levyllä oli useita cover-kappaleita, mutta uudella albumillaan muusikko on päässyt itsekin sanoittamisen ja säveltämisen makuun.

Mulla on tää klassinen musatausta niin pitkä, että olen hirveän kriittinen.

Diandra Flores

- Halusin tehdä ensimmäisen levyn nopeasti, jotta pääsisin kesällä kokemaan kaikkia upeita festarikeikkoja, Diandra perustelee.

- Olen tehnyt tosi erityyppisiä biisejä. Jotkut on ihan dancea ja jotkut R&B:tä. Mutta kyllä mä haluaisin löytää jonkun tyylin. Ja kyllä se varmaan löytyy, kun tekee lisää biisejä.

Myös yhteistyö tähtitehtailijaksi kutsutun David Lee Brewerin kanssa jatkuu.

- Hän lähti viikko sitten Suomesta - oli opettamassa mua pari viikkoa. Syyskuussa menen taas pariksi viikoksi Berliiniin opiskelemaan, Diandra paljastaa.

Diandra ja musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen.
Katariina Luoma / Yle

Muusikon paperit taskussa ja aika kortilla

Toukokuussa Diandra valmistui muusikoksi Lahden konservatoriosta. Koulun päättyminen on tuonut lisää aikaa muun muassa levyn tekemiseen.

- On tosi paljon helpompi keskittyä. Alkuvuodesta oli UMK, piti tehdä levyä, koulu piti saada loppuun ja sitten oli vielä yksi musikaali, jossa olin mukana, laulaja luettelee.

- Nyt on ainakin koulu hoidettu. Tuli pikkasen vapaa-aikaa, joka kyllä meni heti uusiin projekteihin, Diandra naurahtaa.

- Mutta on se tärkeää olla joku paperi taskussa.

Rap-artisti Cheekin kanssa pääsin tekemään biisin, joka kuullaan hänen uudella levyllään.

Diandra Flores

Vaikka nuorelle naiselle on tapahtunut paljon puolessatoista vuodessa, hän on yrittänyt pitää päänsä kylmänä.

- Ihan hauskaa, jos joku pitää roolimallina, mutta en minä siitä mitään paineita ota. Mä oon semmonen kuin olen, ja sillä mennään, Diandra tiivistää.

Hän paljastaa, että ensi vuodelle on jo suunnitteilla monia jännittäviä juttuja.

- Rap-artisti Cheekin kanssa pääsin tekemään biisin, joka kuullaan hänen uudella levyllään. Olen todella innoissani - siitä tuli tosi upea biisi.