Lähi-idän rauhansopimus yritetään pusertaa 9 kuukaudessa

Israelilaisten ja palestiinalaisten tapaamista isännöinyt Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kertoi, että varsinaiset rauhanneuvottelut alkavat kahden viikon sisällä. Kaikki tärkeimmät asiat tuodaan neuvottelupöytään

Ulkomaat
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry seuraa, kun palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat ja Israelin pääneuvottelija Tzipi Livni kättelevät.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry (kesk.) seurasi, kun palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat ja Israelin pääneuvottelija Tzipi Livni kättelivät Yhdysvaltain ulkoministeriössä Washington D.C.:ssä pidetyn lehdistötilaisuuden päätteeksi 30. heinäkuuta.Mike Theiler / EPA

Israelilaiset ja palestiinalaiset rauhanneuvottelijat lupaavat yrittää saada aikaan rauhansopimuksen seuraavien yhdeksän kuukauden aikana. Osapuolten linjauksesta kerrottiin tiistaina Washingtonissa.

Israelin oikeusministeri Tzipi Livni ja palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erakat tapasivat toisensa Valkoisessa talossa Washingtonissa.

Tapaamisen päätteeksi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kertoi, että varsinaiset rauhanneuvottelut alkavat kahden viikon sisällä joko Israelissa tai palestiinalaisalueilla.

- Osapuolet ovat sopineet tänään, että kaikki tärkeimmät aiheet - ja kaikki muutkin aiheet - ovat avoimesti neuvottelupöydällä, Kerry kertoi tiedotusvälineille.

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä kolmen vuoden ajan. Israel lupasi neuvottelujen alla vapauttaa suuren määrän palestiinalaisvankeja.

Lähteet: Yle Uutiset