1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tavarataloyhtiö sanoutuu irti Magneettimedian juutalaiskirjoituksista

J. Kärkkäinen Oy:n toimitusjohtaja sanoutuu irti Magneettimedian kirjoituksista. Toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto sanoo päätoimittaja Juha Kärkkäisen tehneen julkaisupäätökset yksin, ilman muun johdon hyväksyntää. Toimitusjohtaja pyytää anteeksi artikkelien mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa.

Kuva: YLE / Anssi Leppänen

Toimitusjohtaja Riku Ilvesluoto toteaa lähettämässään kirjeessä saaneensa vasta tiistaina aamupäivällä tiedon tuoreimmista Magneettimediassa julkaistuista artikkeleista. Hän ilmoittaa, etteivät tekstit ole hyväksyttäviä eivätkä noudata tavarataloyhtiön ja Magneettimedian välillä sovittua linjaa.

– Korostan henkilökohtaisesti sekä koko J. Kärkkäinen Oy:n henkilökunnan puolesta, että emme ole juttujen takana miltään osin, totea Ilvesluoto.

Ilvesluodon mukaan päätoimittaja Juha Kärkkäinen on tehnyt julkaisupäätökset yksin, ilman J. Kärkkäinen Oy:n hallituksen, toimitusjohtajan, muun johdon tai henkilökunnan tietoisuutta tai hyväksyntää. Juha Kärkkäinen on yhtiön suuromistaja ja hallituksen jäsen. Magneettimedia taas on yhtiön oma julkaisu.

Toimitusjohtaja sanoo, että artikkelit eivät edusta hänen arvomaailmaansa ja pyytää anteeksi artikkelien mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa.

Tällä viikolla tuli julki, että Magneettimedian kannanotoista on jätetty jälleen rikosilmoitus. Valtakunnansyyttäjän aiemmin nostama kanne aiemmista kirjoituksista odottaa käsittelyä Ylivieskan käräjäoikeudessa.