1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Radio- ja tv-lähetysyhtiöt

Lähetyskatkoksia Utsjoella ja Tervolassa

Masto- ja asennustyöt katkovat televisio- ja radiolähetyksiä keskiviikkona.

Kuva: YLE / Sauli Antikainen

Digita tekee mastotöitä Utsjoella Karigasniemen lähetysasemalla keskiviikkona 31. heinäkuuta 2013. Mastossa tehtävien töiden työturvallisuuden takaamiseksi radio- ja tv-lähetykset lähetetään alennetulla lähetysteholla kello 9.00 ja 17.00 välisenä aikana. Tehonalennuksesta voi aiheutua vastaanottohäiriöitä Karigasniemen lähetysaseman kuuluvuus- ja näkyvyysalueiden reunamilla. Työturvallisuuden niin vaatiessa lähetykset voidaan katkaista hetkellisesti kokonaan. Tehonalennus sekä mahdollinen katkos pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä.

Tehonalennus koskee myös Nuvvuksen, Outakosken ja Polvarinniemen täytelähetinasemilta lähetettäviä tv-lähetyksiä.

Tervolassakin katkoksia

Digita tekee asennustöitä myös Tervolan radio- ja tv-asemalla keskiviikkona 31. heinäkuuta 2013 kello 9.00 ja 16.00 välisen ajan. Töiden aikana kaikissa Tervolan radio- ja tv-asemalta lähetettävissä tv-lähetyksissä on muutamia lyhyitä katkoksia.

Myös seuraavissa radiolähetyksissä on muutamia lyhyitä katkoksia: NRJ, Pooki, Radio Nova, SuomiPOP, Yle Puhe, Yle Radio 1, Yle Radio Suomi/ Radio Perämeri ja YleX.

Lähetyskatkokset koskevat myös seuraavien täytelähetinasemien kuuluvuus- ja näkyvyysalueita: Iin Raiskio, Pellon Ratasvaara, Ranuan Leppiaho, Tornion Laivakangas ja Ylitornion Ainiovaara.