Koe uusi yle.fi

Uusi tv-kanava uutisoi Israelin näkemykset englanniksi, ranskaksi ja arabiaksi

Uutiskanava i24news lupaa uutisointinsa olevan puolueetonta. Kanava ei saa rahoitusta valtiolta, vaan toimii yksityisellä rahalla.

Ulkomaat

Uusi israelilainen televisiokanava lupaa kertoa uutisia Israelin näkulmasta puolueettomasti ja mielipiteiden monimuotoisuuden huomioiden. Lähetyksensä kaksi viikkoa sitten aloittanut kansainvälinen uutiskanava i24news lähettää ohjelmaa ympäri vuorokauden englanniksi, ranskaksi ja arabiaksi. Englanninkielisten uutisten pääuutisankkuri on arabinainen.

Israel on arvostellut kansainvälistä mediaa, kuten uutiskanava al-Jazeeraa, liiallisesta palestiinalaisnäkökulman esilletuomisesta. Kanava ei kuitenkaan saa rahoitusta Israelin valtiolta, vaan aikoo pyörittää toimintaansa yksityisellä rahalla. Suurin osa rahoituksesta tulee israelilaisen kaapelitelevisio- ja puhelinyhtiön HOTin omistavalta Patrick Drahilta.

- Kansainvälisessä mediassa käsitellään Israelia vain Lähi-idän konfliktin näkökulmasta. Meidän on näytettävä, että Israelissa on paljon asioita joista ihmiset eivät tiedä, sanoo kanavan toimitusjohtaja Frank Melloul, joka oli aikoinaan perustamassa ranskalaista France24-uutiskanavaa.

I24news -kanava kertoo tavoittavansa potentiaalisesti 350 miljoonaa taloutta Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Kanava aikoo laajentaa lähetyksensä Pohjois-Amerikkaan ensi vuoden alussa. I24newsin katsojamääristä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: AP