Suomen MM-rallissa odotettavissa kutkuttava pieksämäkeläistaisto

Suomen MM-rallissa riittää kosolti myös itäsuomalaista jännitettävää. Puolen vuoden tauon jälkeen WRC-auton rattiin palaavan Punkaharjun Juho Hännisen odotetaan pysyvän kärjen tuntumassa ja WRC2-luokasta on tulossa voittotaistelun osalta jopa eteläsavolaisten jäsenten välinen kamppailu.

Rallin MM-sarja
Jari Ketomaa
Lehtikuva

Pieksämäkeläislähtöinen Jari Ketomaa saa tänään alkavaan Suomen MM-ralliin alleen uuden karhean Ford Fiestan ja tavoitteena on WRC2-luokan voitto. Samainen titteli tosin kiinnostaa erästä toistakin pieksämäkeläista. Huoltoparkin naapuripilttuussa Skodan ikkunaan piirtyy tuttu nimi.

- Muistan kun Esapekka oli vielä pikku naskali eikä vielä ajanut millään kun itse ajoin cartingia. Niin sitä vaan ikää tulee ja onneksi ole vielä hiukset harmaantunut meikäläisellä. Eiköhan tästä hyvä kisa saada aikaan, aprikoi sittemmin mikkeliläistynyt Jari Ketomaa.

Tällä kaudella Aasian-Tyynenmeren mestaruussarjaa kiertävän Esapekka Lapin on tarkoitus pitää kiirettä myös Keski-Suomen sorateillä, vaikka osallistuminen Suomen MM-ralliin oli pitkään epävarmaa.

- Kyllä oli aika katkolla että me ylipäätään tullaan tänne ajamaan vielä viikkoa ennen ilmoittautumisen loppua.

- Tullaan tolla Skoda Fabianilla mukaan ja siellä on ehkä hieman vahvempaakin kalustoa mukaan mutta tulosta me tullaan sinne tekemään, toteaa Lappi.

Lapin ja Ketomaan lisäksi eteläsavolaismaustetta kisaan tuo WRC-autoa jälleen käskyttävä Punkaharjun Juho Hänninen. Suomen MM-ralli käynnistyy keskiviikkona Ruuhimäessä ajettavalla aika-ajo erikoiskokeella. Varsinainen kilvanajo aloitetaan torstaiaamuna ja tosissaan on mentävä heti ensi metristä lähtien.

- Himoksessa jos häviää kaksi-kolme sekuntia, niin ne voi olla tosi vaikeita sekunteja ottaa noilla nopeilla pätkillä kiinni, tietää Ketomaa.