1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ekokylä

Imatran ekokyläidea hylättiin

Pari vuotta sitten ideoitu ekokylähanke on päätetty unohtaa Imatralla. Kymälahteen kaavoitetaan ekologisten asuintalojen sijaan tavallisia omakotitontteja.

ekokylä
Kymälahteen kaavoitetaankin tavallinen asuinalue noin parillekymmenelle omakotitalolle.
Kymälahteen kaavoitetaankin tavallinen asuinalue noin parillekymmenelle omakotitalolle.Yle

Imatran tekninen lautakunta on hylännyt idean ekologisesta asuinalueesta. Immalanjärven rannalle Kymälahteen suunniteltiin muutama vuosi sitten ekokylää, jossa omakotitalot olisi rakennettu ekologisesti ja niiden energia olisi otettu esimerkiksi järvestä tai maaperästä.

Tekninen lautakunta on kuitenkin päättänyt, että ekokylähanketta ei viedä eteenpäin, vaan alue kaavoitetaan normaalille kunnallistekniikalle. Ekokylä-hankkeesta luovuttiin, koska kalliille ekotaloille ei uskottu löytyvän rakentajia. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Arto Tikan mukaan vaakakupissa painoi myös alueiden tasa-arvoisuus.

- Halutaan kuitenkin kaavoittaa omakotitontteja myös kaupungin pohjoisosiin, jos sillä vaikka olisi elävöittävä vaikutus Vuoksenniskalle, Tikka sanoo.

Kymälahteen tullaan kaavoittamaan pienehkö omakotialue, johon on tulossa parisenkymmentä omakotitonttia.

Vuonna 2010 Imatran ekokyläsuunnitelmia pidettiin mm. Kaakkois-Suomen Ely-keskuksessa erittäin hienona ideana, jota kannattaisi kopioida muuallekin Suomeen.

Lue seuraavaksi