1. yle.fi
  2. Uutiset

Laajavuoren vesipuisto jäätyi

Hiihtokeskus Laajavuoren yhteyteen suunniteltu vesipuisto ei ole toteutumassa ainakaan lähivuosina. Vesipuistoyhtiö Jukupark Oy:n mukaan Turun vesipuiston avaaminen kaksi vuotta sitten vei pohjan lisäinvestoinneilta.

Kotimaan uutiset
Maisema Laajavuorelta
YLE Keski-Suomi / Einari Viirret

Kalajokisen vesipuistoyritys Jukuparkin alkuperäisen suunnitelman mukaan Laajavuoren vesipuiston piti olla valmis jo viime vuonna.

- Nyt suunnitelmat ovat jäissä huonon taloustilanteen takia, sanoo Jukupark Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hellman.

Hellmanin mukaan Jyväskylän vesipuiston rakentaminen tulee ajankohtaiseksi vain siinä tapauksessa, jos yhtiö tekee muutaman kesän ajan hyvää tulosta.

Laajikselle uudet omistajat

Laajavuoren matkailualueen kehittäminen on kuitenkin saamassa uutta verta, sillä hiihtokeskus Laajiksen omistaja vaihtuu. Uusia omistajia tulee yhteensä kolme.

Omistuspohjan muutoksen lisäksi myös yrityksen toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyinen toimitusjohtaja Tiia Suutari luopuu paitsi tehtävästään, myös omistuksestaan. Yrityksen uutena toimitusjohtajana aloittaa diplomi-insinööri Lasse Niivuori.

Väistyvä toimitusjohtaja Tiia Suutari kertoo, ettei aio jäädä syrjään toiminnasta, vaan jatkaa alueen kehittämistä uuden johdon kanssa.

- Olen vierestä katsonut tätä Laajiksen kehittämistä aika läheltä, en ihan kylmiltään siihen mukaan mene.

Jyväskylän kaupunki möi Laajavuoren yksityisyrittäjälle reilut kaksi vuotta sitten tavoitteenaan saada alue kehittymään. Väistyvän toimitusjohtajan Tiia Suutarin mukaan tavoitteessa on onnistuttu, sillä investointeja on tehty paljon, yhtiö on taloudellisesti hyvässä kunnossa ja kävijämäärät ovat nousseet.

- Seuraavat kehittämiskohteet tarvitsevat uutta verta, uudella toimitusjohtajalla ja uudella omistuspohjalla sitä saadaan, Suutari sanoo.

Ennätystalvi auttaa jatkamaan

Laajavuoren hiihtokeskuksessa viime talvi oli ennätyksellisen hyvä, sillä muun muassa hissinousut kasvoivat 20 prosenttia.

- Viime kausi oli kelienkin puolesta aivan mahtava. Hissinousut kasvoivat parhaaseen vuoteen ennen tätä vuotta ikinä. Siellä oli komeasti yli miljoona nousua viime vuonna, Suutari suitsuttaa.

Uudelle toimitusjohtajalle Lasse Niivuorelle Laajavuoren kuviot ovat jo ennestään tuttuja. Uutta lähdetään Niivuoren mukaan tekemään, mutta muuta hän ei vielä paljasta.

- Tottakai pyrimme voimakkasti jatkamaan investointeja siihen alueen kehittämiseen, Niivuori sanoo.

Lue seuraavaksi