Imatran kirkkovaltuuston puheenjohtaja: Papin puheet yksittäistapaus, ei oppiristiriita

Pappi poistettiin saarnastuolista kesken saarnan asiattomien puheiden takia.

Kuva: Yle

Imatralla sattui kesäkuussa epätavallinen tilanne, jossa pappia kehotettiin poistumaan saarnastuolista kesken saarnan. Toinen pappi keskeytti asiattomia puhuneen papin saarnan Tainionkosken kirkossa. Pappi muun muassa nimitteli seurakuntalaisia kevytkenkäisiksi ja arvosteli naispappeutta.

Imatran kirkkovaltuuston puheenjohtajan Kari Vepsän mukaan tapauksessa ei ollut kysymys linjaristiriidoista kirkon sisällä. 

- Tämä on kyllä ihan yksittäistapaus,  vaikka hän jonkin verran naispappeutta kritisoikin. Tämä ei liity millään tavalla isoon kuohuntaan mitä on kirkossa viime aikoina ollut, Vepsä korostaa. 

Vepsän mukaan pappi palasi työhön pitkältä sairaslomalta. Tapauksesta kertoi ensin Helsingin sanomat (siirryt toiseen palveluun) -sanomalehti.

Kritisoi saarnassaaan homoseksuaaleja ja naispappeja

Seurakuntalaisia kuohuttaneessa saarnassa pappi muun muassa teilaa naispappeuden voimakkain sanankääntein.

- Tämä kirkko on sekaisin siksi, koska on hyväksytty naispappeus vuonna 86. Tässä mennään selvää Jumalan sanaa vastaan, saarnaa pappi.

Tämä on yhtä haureellista kattilaa koko Imatra.

Lainaus papin saarnasta

Niin naispappeuden kuin homoseksuaalisuudenkin pappi sanoo saarnassaan olevan Raamatun sanaa vastaan. Hän tuomitsee myös abortit ja avioerot.

- Riita tulee perheeseen, naiset eivät ole omalla paikallaan, he eivät suostu alamaisen asemaan, ja siitä tulee sota miehen ja naisen välille.

Imatraa käsitellään saarnassa myös kovin sanoin.

- Tämä on yhtä haureellista kattilaa koko Imatra.

(Muokattu 27.8.2013: Pastoria ei poistettu kesken saarnan, mutta häntä kehotettiin poistumaan.)