Haminan mönkään mennyt risteilykokeilu oli laillinen

Poliisi ei aloita esitutkintaa Haminan Tervasaaren mönkään menneestä risteilyhankkeesta. Poliisin mukaan sen saamien tietojen valossa ole syytä epäillä avustus- tai kirjanpitorikosta.

Kotimaa
Katamaraani Haminan Tervasaaren satamassa
YLE / Jaakko Rantala

Hamina Risteilyt Oy:n toiminnasta poliisille jätetty tutkintapyyntö on rauennut. Kotkan poliisin talousrikosyksiköstä kerrotaan, että sen saamien tietojen valossa ole syytä epäillä avustus- tai kirjanpitorikosta.

- Konkurssiin menneen risteilyfirman kirjanpito on hoidettu eikä hanketta tukeneen Haminan kaupungin kirjanpidossakaan ei ole epäselvyyksiä, kertoo rikoskomisario Juha Paukkunen Kymenlaakson poliisilaitokselta.

Lisäksi tutkintapyyntö tuli poliisin mielestä väärästä osoitteesta. Tutkintapyynnön hankkeesta jätti Perussuomalaisten varavaltuutettu Petri Rissanen, jonka mielestä risteilyfirma ei saanut 100 000 euron tukisummaa Kymenlaakson liitolta vahingossa.

- Oikea asianomistaja olisi tässä Kymenlaakson liitto, joka on aikaisemmin perinyt hankkeelta tukirahaa takaisin. Sieltä ei kuitenkaan ole tutkintapyyntöä tehty, Paukkunen toteaa.

Hamina Risteilyt Oy kokeili katamaraaniristeilyjä Haminasta Viipuriin kesällä 2011. Risteilyjä ehdittiin tehdä vain muutama ja yhtiö meni lopulta konkurssiin vuonna 2012.

Kaupungille hanke tuli maksamaan kaikkiaan 300 000 euroa. Se haki konkurssipesältä saataviaan turhaan 100 000 euron edestä. Summa merkittiin kaupungin kirjanpitoon lopulta luottotappioksi.