Ilmajoen siipikarjarehutehdas lisää lihantuotantoketjun läpinäkyvyyttä

A-Rehun Ilmajoen Koskenkorvalle nouseva uusi broilerirehutehdas on noussut harjakorkeuteen. Ensimmäiset koeajot tehtaalla tehdään syyskuussa, ja isommalle tehtaankäyttöasteelle päästäneen lokakuussa. A-Rehun toimitusjohtajan mukaan uusi rehutehdas palvelee myös kuluttajaa lihantuotantoketjun entistä paremman läpinäkyvyyden suhteen.

Kuva: Elina Niemistö / Yle

A-Rehun toimitusjohtaja Jari Leija sanoo uuden siipikarjarehutehtaan valmistuvan aikataulussa ja suunnitellulla budjetilla. Ilmajoen Koskenkorvalle nauta- ja sikarehutehtaan sekä Altian etanolitehtaan kanssa samalle tontille nouseva tehdas on Leijan mukaan odotettu parannus lihantuotantoketjuun.

– Aiemmin siipikarjarehustus on puuttunut, eli tehdas täydentää A-Rehun kokonaisuutta ja liittyy samalla koko Atrian toimintaan läpinäkyvyyden lisäämisen suhteen. Suomalainen kuluttaja arvostaa nimenomaan sitä, että tiedetään, mitä ketjun eri vaiheissa tapahtuu tiloilta aina ruokapöytään saakka, Jari Leija sanoo.

Jari Leija kertoo myös, että uuden tehtaan energiakäyttöön on panostettu jo suunnitteluvaiheessa.

– Energiankäytön osalta olemme kiinnittäneet erityisesti huomiota ympäristöystävällisyyteen, ja säästö tulee olemaan nykyteknologialla merkittävä verrattuna vanhaan, Leija sanoo.

Valmistuessaan siipikarjarehutehdas tulee työllistämään muutaman ihmisen lisää.