Paljusellit historiaan, Mikkelin vanhan vankilan peruskorjaus alkaa

Mikkelin vanhan vankilan peruskorjaus alkaa heti kesälomakauden päätyttyä. Suunnitelmat ovat jo pitkälti valmiit ja rahoitus on järjestetty.

Senaatti-kiinteistöt
Mikkelin vankila
Yle / Etelä-Savo

60-paikkainen laitos uudistetaan perusteellisesti ja niin sanotut paljusellit jäävät historiaan. Vuokrasopimus Senaattikiinteistöjen ja Rikosseuraamusviraston välillä on solmittu ja myös rahoitus on järjestyksessä.

- Senaattikiinteistöjen hallitus on tehnyt päätöksen investointirahan käytöstä, jota hankitaan tuolta rahamarkkinoilta. Rikosseuraamusvirasto on puolestaan vienyt raha-asiainvaliokuntaan vuokravaltuuspäätöksen ja sieltä on myöskin puoltava päätös. Nyt ei rahoituksellisiakaan esteitä ole, varmistaa Senaattikiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen.

Remontin yhteydessä vanha vankila yhdistetään uuteen osaan. Esimerkiksi ruokahuolto helpottuu.

- Kaikki uusitaan, niin että kyllä tuon vanhan rakennuksen käyttöaste tehostuu ja sillä on pitkä elinkaari edessä. Siihen käytetään rahaa vajaat yksitoista miljoonaa euroa. Se on ihan merkittävä hanke sinänsä.Toteutukseen varataan tästä päivästä noin puolisentoista vuotta, Reinikainen kertoo.