1. yle.fi
  2. Uutiset

Salon neuvolatoiminnassa suuria puutteita

Salon kaupunki vetoaa huonoon taloustilanteeseen. Aluehallintoviraston mukaan säästösyyt eivät oikeuta olemaan noudattamatta lakia.

Kotimaan uutiset
Lääkäri kuuntelee stetoskoopilla lapsen hengitysääniä neuvolassa.
Lapsi neuvolatarkastuksessa.Yle

Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on määrännyt Salon kaupunkia pistämään neuvolatoimintansa kuntoon. Aluehallintovirasto huomautti keväällä Salon kaupunkia neuvola-asetuksen mukaisen toiminnan laiminlyönneistä.

Aluehallintovirasto antoi keväällä 2013 Salon kaupungille huomautuksen neuvolatoiminnasta. Kaupunki oli säästösyistä jättänyt mm. kaksivuotiaiden neuvolatarkastukset sekä 4. ja 7. vuosiluokan kouluterveystarkastukset kokonaan suorittamatta.

Virasto kehotti kaupunki korjaamaan nämä puutteet. Salon kesäkuussa antaman lausuman mukaan korjaustoimiin ei kuitenkaan ryhdytä, koska esteenä ovat tiukka taloustilanne ja päätetyt lomautukset.

Aluhallintoviraston mukaan kaupunki ei voi säästösyihin vedoten jättää noudattamatta asiaa koskevaa lainsäädäntöä. Virasto antaa kaupungille velvoittavan määräyksen ja tehostaa sitä uhkasakolla.

Salon kaupunki on saanut myös huomautuksen lastensuojelutoiminnan lainvastaisuuksista heinäkuussa. Huomautuksen syynä olivat ilmoitusten pitkät käsittelyajat ja riittämättömät henkilöstömäärät.

Lue seuraavaksi