Keski-Suomen Osuuspankki pärjäsi alkuvuonna odotettua paremmin

Keski-Suomen Osuuspankki teki vuoden alkupuoliskolla 4,5 miljoonan euron liikevoiton. Pankin koko vuoden tuloksen arvioidaan kohoavan viime vuoden tasolle tai jopa sen yli.

Keski-Suomen Osuuspankki
Osuuspankin kyltti.
Yle

Pankin mukaan asuntoluottoja nostettiin alkuvuonna alkuvuonna aiempaa vähemmän, mitä selittää asiakkaiden epävarmuus. Yksityispuolella lainaehtoja ei Mannerin mukaan ole kiristetty, mutta yrityspuolella luototusta on sääntelyn vuoksi tiukennettu.

- Yksityis- ja yrityspuolella ei merkittävää lainaehtojen kiristymistä ole sinänsä tehty, mutta yrityspuolella uudistunut sääntely on aiheuttanut selvästi suuremman tarpeen nostaa marginaaleja sekä sitten suuremman tarpeen vakuuksille, siellä on merkittävä muutos, Manner sanoo.

- Yhä enemmän puhumme lainojen lyhennysten lykkäämisestä ja suhteellisen vähän on uusia investointeja tai kasvun aiheuttamaa käyttöpääomaluototusta.

Kaikkiaan pankin myöntämien asuntoluottojen määrä kasvoi vuoden takaisesta 5,4 prosenttia ja yritysluottojen määtä 7,6 prosenttia. Myös pankin vakuutuskauppa kävi hyvin.

Toimitusjohtajan mukaan matala korkotaso näkyy asiakkaiden kiinnostuksena rahastosäästämiseen.

- Erityisen hyvin on kasvanut henki- ja eläkevakuutuskanta, yli 10 prosenttia ja rahastokanta jopa yli 30 prosenttia. Selvästi näkyy, että pitkään jatkunut matala korkotaso ohjaa sijoituskäyttäytymistä pieniin asuntoihin, henki- ja eläkevakuutussäästämiseen, rahastoihin ja tietysti myöskin osakesäästämiseen, Manner toteaa.