Salpapolun jatko-osa etenee

Maanomistajia kutsutaan nyt kertomaan näkemyksistään Ylämaan ja Luumäen sekä Kivijärven ja Saimaan väliltä. Vaellusreittiä halutaan linjata sovussa ja yhteistyössä.

Ylämaa
Voisalmen konekivääribunkkeri Lappeenrannassa.
YLE Etelä-Karjala

Salpapolun suunnittelu etenee. Uutta linjausta on tehty kesän mittaan Kivijärven ja Saimaan välisellä alueella ja linjausta on päivitetty Luumäellä ja Ylämaalla.

Tarkoitus on jatkaa Virolahdelta alkavaa, Salpalinjaa myötäilevää vaellusreittiä Lappeenrantaan saakka. Reitin suunnitteluun kutsutaan nyt mukaan maanomistajia, joihin otetaan yhteyttä elokuussa.

Jos hyväksyntä saadaan, voidaan tehdä käyttöoikeussopimukset maanomistajien ja Luumäen kunnan tai Lappeenrannan kaupungin kanssa. Tällöin vahvistuu myös reitin lopullinen linjaus.

Tavoitteena on saada reittilinjaus Luumäen ja Ylämaan alueella päivitetyksi tänä vuonna ja olemassa olevat rakenteet paikoilleen.

Kivijärveltä Saimaalle tehdään uuden reitin toteuttamissuunnitelma kustannusarvioineen. Sen jälkeen on vuorossa rahoituksen hankkiminen ja reitin rakentaminen Lappeenrantaan asti.

Ajatuksena on saada sadan kilometrin reitti valmiiksi vuonna 2017. Reitti kulkee pääosin Salpalinjaa pitkin teitä myötäillen, mutta polku poikkeaa välillä mielenkiintoisiin kohteisiin.

Niitä voivat ehdottaa myös maanomistajat. Kohteet ja reitti valitaan niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa vakinaisille asukkaille ja kesämökkiläisille.

Vaellusreitin ohella on tarkasteltu myös mahdollisuuksia pyöräily- ja veneilyreitteihin etenkin Kivijärven ja Saimaan alueella.