Kerry saapui yllätysvisiitille Pakistaniin

USA:n ulkoministeri on lääkitsemässä viileitä välejä. Pakistan ei hevillä unohda amerikkalaisten salaista bin Laden -operaatiota omalla maaperällään. Yhdysvallat on myös koetellut Pakistanin koskemattomuutta lennokki-iskuillaan, joista tuhoisin on tänä vuonna vaatinut 16 henkeä.

Ulkomaat

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry on keskiviikkona saapunut odottamattomalle vierailulle Pakistaniin. Matkan tarkoituksena on puida terrorismin vastaisia toimia, rajaseutujen sotilasoperaatioita, talousasioita ja yhteistyötä Afganistanin turvallisuuden eteen.

Yhdysvallat ei turvallisuussyistä kertonut etukäteen mitään Kerryn matka-aikeesta.

Pakistanilla ja Yhdysvalloilla on hankalat välit sotilastoimien takia. Viimeksi heinäkuun alussa tuhoisa lennokki-isku tappoi 16 ihmistä Pohjois-Waziristanin alueella. Se tehtiin Afganistanin puolelta ja oli tarkoitettu afganistanilaista militanttiryhmää vastaan. Pakistan on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan välittömästi iskut, jotka loukkaavat kansallista koskemattomuutta.

Myös kahden vuoden takainen isku terroristijohtaja Osama bin Ladenin surmaamiseksi kynti korjaamattoman railon maiden välille. Yhdysvallat teki sotilasoperaation Pakistanin maaperällä salaa.

Tämä on John Kerryn ensimmäinen Pakistanin-vierailu ulkoministeriaikana. Paluumatkallaan Kerry pistäytyy Britanniassa, kertovat Yhdysvaltain viranomaiset.

Lähteet: Reuters