1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Clevelandin siepatut pitivät vankeudessa päiväkirjaa

Sieppaajan vuosia vankina pitämät naiset kirjoittavat päiväkirjoissaan pakotetuista yhdynnöistä, pimeään huoneeseen lukitsemisesta ja pakounelmista. Clevelandin sieppaajan tuomio annetaan tänään.

Ulkomaat
Poliisit tutkivat taloa Clevelandissa Ohiossa, jossa siepattuja tyttöjä pidettiin vangittuna.
Poliisit tutkivat 7. toukokuuta taloa, jossa siepatut naiset olivat vangittuina kymmenen vuotta.David Maxwell / EPA

Clevelandin sieppaajan taloonsa vangitsemat kolme naista pitivät kokemuksistaan päiväkirjaa, syyttäjä kertoo. Keskiviikkona julkaistun, tuomiota edeltävän raportin mukaan vangitut naiset "tekivät kaiken mahdollisen säilyttääkseen normaaliuden tunteen" ja seurasivat ajankulua päiväkirjojen avulla.

- Päiväkirjamerkinnät kertovat pakotetuista yhdynnöistä, lukitsemisesta pimeään huoneeseen, seuraavan hyväksikäyttösession ennakoinnista, seinään kahlitsemisesta sekä unelmista pakenemisesta ja takaisin perheen luo pääsemisestä, syyttäjät kertovat.

Uhrit katosivat Länsi-Clevelandista vuosien 2002 ja 2004 välillä ollessaan 14-, 16- ja 20-vuotiaita. Heidät löydettiin toukokuussa, kun yksi naisista pääsi murtautumaan Castron kodin ulko-oven läpi ja huusi naapureita apuun. Vapautuessaan naiset olivat 23, 27 ja 32 vuoden ikäisiä.

Sieppaajalle elinkautinen ja tuhat vuotta vankeutta

Naiset siepannut 53-vuotias Ariel Castro saa tuomion tänään. Viime viikolla hän myönsi syyllisyytensä useisiin raiskauksiin ja sieppauksiin. Lisäksi hän myönsi murhan, koska oli aiheuttanut yhdelle nuorista naisista keskenmenon pahoinpitelemällä ja nälkiinnyttämällä tätä.

Castro on hyväksynyt sopimuksen, jossa hänet tuomitaan elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Elinkautisen lisäksi Castro saa tuhat vuotta vankeutta. Sopimuksella Castro vältti kuolemantuomion.

Syyttäjien mukaan Castro ei ole kertaakaan osoittanut katumusta teoistaan. Lisäksi Castro on väittänyt, että yksi nainen harrasti seksiä hänen kanssaan vapaaehtoisesti.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi