Kollega imatralaispapin kohusaarnasta: Se oli aika kamala

Pappi Antti Kylliäisen mukaan luterilaisesta saarnasta pitäisi jäädä mieleen armo, mutta imatralaispapin saarnassa armosta ei ollut tietoakaan.

Tainionkosken kirkko
Vuorovaikutusta opettavan pappi Antti Kylliäisen mukaan imatralaispapin saarna oli "omalla brutaalilla tavallaan raamatullinen, mutta ei luterilainen".

Vuorovaikutustaitoja opettavalta papilta Antti Kylliäiseltä ei heru ymmärystä kovin sanoin seurakuntalaisiaan kritisoineen imatralaispapin saarnalle.

Imatralainen pappi poistettiin kesäkuussa saarnatuolista kesken saarnan, kun hän suomi seurakuntalaisia kovin sanoin. Pappi arvosteli muun muassa naispappeutta ja nimitteli seurakuntalaisia kevytkenkäisiksi.

- Saarnaksi se oli aika kamala. Omalla brutaalilla tavalla se oli raamatullinen, mutta ei luterilainen saarna, sanoo Kylliäinen Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Hänen mukaansa saarnassa on mahdollisuus esittää kritiikkiä, mutta tyylitaju pitäisi säilyttää, eikä henkilökohtaisuuksiin pitäisi mennä.

- Luterilaisessa saarnasta armo pitäisi jäädä päällimmäisenä mieleen ja tuossa ei armosta ollut tietoakaan, Kylliäinen sanoo.