1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. energia

Suosiolan voimalan uusi piippu paikoilleen

Rovaniemen Energian Suosiolan kaukolämpövoimalan uusi piippu saatiin nostettua paikoilleen torstaiaamupäivällä. Uuden piipun kokoaminen aloitettiin keskiviikkona, mutta työ keskeytyi illalla tuulen vuoksi.

energia
Nosturi on nostanut uuden piipun paikoilleen
Sauli Antikainen / Yle

Uusi piippu vaatii vielä asennuksia. Sitä ei ole vielä esimerkiksi kytketty savukaasukanavaan. Rovaniemen Energian toimitusjohtajan Markus Tykkyläisen mukaan piippu voimaloineen otetaan käyttöön ensi viikolla.

Suosiolan voimalassa on kaksi piippua. Niistä uusittiin varsinaisen lämpovoimalan piippu, sillä vanha ei olisi kestänyt ruostumatta laitoksen tehonnostoa. Suosiolaan on rakenteilla savukaasupesuri, joka kaappaa poistuvasta kaasusta ja vesihöyrystä talteen lämpöenergiaa ja pienhiukkasia. Vanha piippu olisi ruostunut viileämmän vesihoyryn vaikutuksesta.

Uusi piippu on samanmittainen kuin vanha ja tehty korroosionkestävästä teräksestä. Sen ulkopinnalla ei ole rakennetta jäykistäviä levyjä, jollaiset kiersivät vanhaa piippua. Nykyisin tuulen aiheuttama liike estetään piipun sisälle asennettavilla rakenteilla. Voimalan toinen piippu liittyy kahteen voimalan varakattilaan, ja siihen ei tämän kesän remontissa ole koskettu.

Uuden piipun hinta on noin miljoona euroa.

Lue seuraavaksi